بررسی موانع تطبیق خط مشی های عمومی در سازمان های دولتی افغانستان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوفصلنامه یافته های مدیریت دولتی، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SMIU-1-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 755
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوروز فکور

پژ>هشگر

یحیی وقار

استاد دانشگاه

چکیده

در افغانستان با تحولات گسترده و روند توسعه سیاسی که در چند سال اخیر مورد توجه مسئولان نظام قرار گرفته است تا حدودی خلاء موجود بین تدوین کنندگان خط مشی عمومی، مجریان نظام و عامه مردم مورد توجه قرار گرفته و گام های نیز در جهت اصلاح و تحول نظام اداری برداشته شده است، ولی هنوز بسیاری از سیاست ها، خط مشی ها و قوانین در خلاء و بعضا به دور از واقعیات جامعه تدوین و تصویب می شوند، در نتیجه بالطبع در تطبیق و در مرحله عمل مشکلات عدیده ای بروز می کند. این تحقیق بر آن است که به بررسی موانع تطبیق خط مشی عمومی در سازمان های دولتی افغانستان بپردازد. این تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش جمع آوری داده ها، توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری این تحقیق، سازمان های دولتی افغانستان است. تطبیق خط مشی عمومی در این سازمان ها – با توجه به نقش مهمی که این سازمان ها در کشور بر عهده دارد- از اهمیت زیادی برخوردار است. این تحقیق بر اساس داده های جمع آوری شده در تابستان و خزان سال ۱۳۹۸ از نمونه ای متشکل از ۹۱ نفر از متخصصین و کارشناسان علمی- اجرایی و سیاستگذاران سازمان های دولتی افغانستان، انجام شده است. داده ها از طریق پرسش نامه جمع آوری شد و در نهایت داده ها از طریق نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان می دهد که بین انواع مانع از جمله مربوط به تدوین کنندگان، مجریان، ماهیت خط مشی، سازمان مجری، گروه فشار، محیط، مدیریت و هم چنان منابع مالی رابطه معنی داری وجود دارد.  

کلیدواژه ها

تطبیق , خط مشی عمومی , سازمان های دولتی , موانع

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.