رده بندی و بوم شناسی دیرینه خارداران کرتاسه زیرین (آپتین) در منطقه سیریز، شمال باختر کرمان، ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه علوم زمین، دوره: 32، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_GSJ-32-4_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 125
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد لطف آباد عرب

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شهید باهنر، کرمان، ایران

چکیده

به منظور شناسایی، رده بندی و مطالعه بوم شناسی دیرینه خارداران موجود در نهشته های کرتاسه زیرین در شمال باختر کرمان، برش چینه شناسی سیریز انتخاب و نهشته های آن مورد مطالعه و نمونه برداری قرار گرفت. این نهشته ها، شامل مجموعه متنوعی از ماکروفسیل ها (خارداران، بازوپایان، دوکفه ای ها، شکم پایان، مرجان ها) و میکروفسیل ها (روزن بران (فرامینیفرها) و استراکدها) بوده که از این میان، خارداران مورد مطالعه و شناسایی قرار گرفتند. برای نخستین بار، تعداد ۱۶ جنس و گونه از خارداران از این منطقه گزارش می شوند که تعداد ۶ گونه از آنها جدید بوده و پیش تر، از منطقه کرمان گزارش شده و نشان دهنده اشکوب آپتین می باشند. حضور همزمان خارداران و دیگر مجموعه های فسیلی در برش سیریز نشان دهنده یک محیط سکوی (پلات فرمی) کم ژرفا با شرایط بوم شناسی مناسب در زمان ته نشست رسوبات می باشد.

کلیدواژه ها

رده بندی, بوم شناسی دیرینه, خارداران, کرتاسه زیرین, آپتین پسین, کرمان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.