بررسی میزان سطح هموگلوبین مادران باردار، تعیین cut off point هموگلوبین و ارتباط با زایمان زودرس و وزن کم نوزاد در هنگام تولد
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 25، شماره: 10
- کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-25-10_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 266
نویسندگان
دستیار تخصصی زنان و مامایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران.
دانشیار گروه زنان و مامایی، مرکز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری، پژوهشکده سلامت، واحد توسعه تحقیقات بیمارستان آیت الله روحانی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران.
استاد گروه زنان و مامایی، مرکز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری، پژوهشکده سلامت، واحد توسعه تحقیقات بیمارستان آیت الله روحانی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران.
استادیار گروه آمار و اپیدمیولوژی، مرکز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران.
چکیده
مقدمه: کم خونی، خطر پیامدهای زیان بار بارداری از جمله زایمان زودرس و وزن کم هنگام تولد را افزایش می دهد. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین شدت آنمی با زایمان زودرس و وزن کم نوزاد هنگام تولد و سطحی از هموگلوبین که باعث بروز این پیامدها می شود، انجام شد. روش کار: این مطالعه مقطعی در سال ۹۹-۱۳۹۸ بر روی ۷۳۷ زن باردار مراجعهکننده به بیمارستان آیت الله روحانی بابل که تحت زایمان قرار گرفتند، انجام شد. اطلاعات دموگرافیک، میزان هموگلوبین مادران، سن بارداری، نوع زایمان، وزن، قد، دور سر و آپگار نوزاد هنگام تولد در چک لیست ثبت گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۲۵) و آزمون های تک متغیره آنووا، تی تست، کای دو و ضریب همبستگی انجام شد. یافته ها: شیوع آنمی در مادران باردار ۱۵/۲۴% برآورد گردید. با اختلاف معنی دار، سن بارداری، وزن، قد، دور سر و آپگار نوزاد در گروه آنمیک کمتر بود (۰۰۱/۰> p). با تقسیم مادران به دو گروه ترم و پره ترم، اختلاف معنی داری در میزان هموگلوبین آن ها وجود نداشت (۱۱/۰=p)؛ اما با تقسیم مادران پره ترم به دو گروه پره ترم زودهنگام و دیرهنگام، هموگلوبین در مادران پره ترم زودهنگام پایین تر گزارش شد (۰۰۴/۰=p). مشخص شد که هموگلوبین کمتر از ۷/۱۱ گرم بر دسی لیتر در مادر باردار، باعث افزایش خطر زایمان پره ترم زودهنگام (کمتر از ۳۴ هفته) و وزن کمتر از ۲۵۰۰ گرم در هنگام تولد می شود. نتیجه گیری: به نظر می رسد با وجود رساندن هموگلوبین به میزان حداقل نرمال، هنوز هم احتمال بروز پیامدهای نامطلوب نوزادی به میزان قابل توجهی وجود دارد، لذا باید سعی شود که میزان هموگلوبین بالاتر از حداقل نرمال نگه داشته شود.کلیدواژه ها
آنمی, زایمان زودرس, سن بارداری, وزن کم نوزاداطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.