نقش الگوی روابط قومی در پیش گیری از جرم در افغانستان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوفصلنامه مطالعات حقوق اسلامی، دوره: 4، شماره: 10
  • کد COI اختصاصی: JR_ISMIU-4-10_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 180
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جمعه علی حقانی

مدیر دیپارتمنت دانشکده فقه و حقوق

چکیده

کشورهای چند قومی، برای حل مشکلات شان، تاکنون، چهار نوع الگوی روابط قومی را تجربه کرده اند. اولین الگویی که به آزمایش گذاشته شد، ایجاد انسان جدید بود که بر اساس آن، از ازدواج اقوام مختلف (ازدواج برون گروهی) با یکدیگر، انسانی به وجود می آید که به یک قوم خاصی تعلق ندارد؛ بلکه نژادش به چندین قوم برگشت دارد. دومین الگو، الگوی همانند گرایی است که در دو سطح فرهنگی و ساختار اجتماعی رخ می دهد که بر اساس این الگو، فرهنگ سایر اقوام و همین طور گروه های اجتماعی آن ها، در فرهنگ و ساختار اجتماعی قوم غالب، محو و ناپدید می گردند. سومین الگوی قومی تکثر گرایی قومی است که بر اساس این الگو، اقوام مختلف همانند سالاد، فرهنگ و ساختار اجتماعی خودشان را حفظ می کنند. چهارمین الگو، الگوی وحدت در کثرت است که در این الگو، از یک طرف تکثر و تعدد قومی به رسمیت شناخته می شود و از طرف دیگر، وحدت جغرافیایی و فرهنگی نیز، مورد توجه قرار می گیرد. با توجه به ساختار قومی در افغانستان، مناسب ترین الگو در پیشگیری از جرم، الگوی «وحدت در کثرت» است، الگویی که در عین حفظ و حراست از ارزش های اقوام مختلف، وحدت جامعه نیز، مورد توجه قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

افغانستان , همانند سازی , تکثر گرایی قومی , وحدت در کثرت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.