تحلیل هوشمندسازی مدارس براساس الگوی سوات

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات آموزشی و آموزشگاهی، دوره: 7، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_PMA-7-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 108
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا پوررشیدی

کارشناس ارشد، برنامه ریزی درسی، دانشگاه شهید باهنرکرمان.

مسعود اخلاقی

استادیار فلسفه تعلیم و تربیت، دانشگاه شهید باهنر کرمان

مهرانگیز علی نژاد

استادیار برنامه ریزی آموزش از دور، دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

پژوهش حاضر با هدف تحلیل نقاط قوت، ضعف، فرصت­ها و تهدیدهای فراروی هوشمندسازی مدارس و ارائه راهبرد مناسب در این زمینه انجام شده است. این پژوهش، تحقیقی کاربردی و از لحاظ نوع جمع­آوری داده ها، توصیفی-پیمایشی است. از بین جامعه آماری (۲۶۲۵ معلم مدارس ابتدایی شهر کرمان)، با استفاده از روش های نمونه­گیری هدفمند و خوشه ای نمونه­ای با حجم ۲۱۷ معلم انتخاب شد. ابزار جمع­آوری داده­ها، مصاحبه و پرسشنامه محقق­ساخته ۴۷ سوالی بوده است. پس از تعیین روایی سوال­های پرسشنامه به کمک متخصصان، ضریب پایایی پرسشنامه محاسبه شد که نمره ۹۵صدم به دست آمد. با استفاده از آمار توصیفی و با استفاده از الگوی سوات به تحلیل داده­ها و ارائه راهبردهای مهم در هوشمندسازی مدارس پرداخته شد. نتایج نشان می­دهد راهبردهای هوشمندسازی مدارس براساس دیدگاه معلمان به راهبردهای محافظه­کارانه نزدیک است؛ یعنی مسئولان مربوطه می­توانند با عملی­کردن راهبردهای محافظه­کارانه ارائه­شده در این تحقیق، تا حد زیادی نقاط قوت هوشمندسازی مدارس را به حداکثر و تهدیدهای آن را به حداقل برسانند.

کلیدواژه ها

فرصت ها, تهدیدها, مدل سوات, مدارس هوشمند

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.