جستاری پدیدارشناسانه در طراحی الگوی مفهومی نظام جامع تحقیقات دانشگاه فرهنگیان
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: فصلنامه مطالعات آموزشی و آموزشگاهی، دوره: 9، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_PMA-9-3_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 245
نویسندگان
دانشجوی دکتری مدیریت آموزش عالی، واحد تهران- شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
استادیار، گروه مدیریت آموزش عالی، دانشکده علوم تربیتی و مشاوره، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، ایران
دانشیار، گروه مدیریت آموزش عالی، دانشکده مدیریت و علوم اجتماعی، واحد تهران - شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده
یکی از مهم ترین محورهای پیشرفت، توسعه پایدار و احتراز از سکون علم و جمود فکری هر کشور، پژوهش است. بر این اساس، اولین گام برای سامان بخشی پژوهش در جامعه، تبیین و به دست آوردن درک درست از تعریف و جایگاه پژوهش، توانمندی ها و نیز نهادینه کردن پژوهش ها و نظام آن با اولویت دانشگاه ها است. پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی مفهومی نظام جامع تحقیقات دانشگاه فرهنگیان به دنبال شناسایی، درک و تفسیر نظام مدیریتی دانشگاه و خبرگان پژوهش در تربیت معلم از نظام جامع تحقیقات در دانشگاه فرهنگیان با رویکرد پژوهش های کیفی پدیدارشناسانه بوده است. ۲۲ نفر از مدیران استانی، ۶ نفر از مدیران ستاد و ۲ صاحب نظر، به روش هدفمند از نوع بیشینه تغییرات انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها ابزار مصاحبه نیمه ساختارمند به کار گرفته شد. تحلیل داده ها با نرم افزار Maxqda انجام گرفت. پس از فرایند کدگذاریها، بررسی روایی (درگیری طولانی مدت و مشاهده مداوم، سه سویه سازی در منابع داده ها و تایید به وسیله افراد مورد مطالعه) و پایایی (بین کدگذاران) ابزار انجام گرفت. میزان پایایی کدگذاری مجدد ۹۱/۰ به دست آمد. در فرایند اجرای پژوهش، برای شناسایی مقولهها، مولفهها و ابعاد نظام تحقیقات تحلیل مضمون انجام گرفت که در نهایت پس از بررسی و تحلیل متن مصاحبه ها و متون نظری، ۱۱۷ مقوله، ۲۵ مولفه اصلی و ۶ بعد به عنوان زیرساخت های اصلی«الگوی مفهومی نظام جامع تحقیقات دانشگاه فرهنگیان شناسایی شد.کلیدواژه ها
پژوهش, دانشگاه فرهنگیان, نظام جامع تحقیقاتاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.