تبیین مدل سوادآموزی زبان شناختی دانشجومعلمان رشته علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان براساس دانش زیباشناختی، هوش اجتماعی و درک مبتنی بر تحلیل

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات آموزشی و آموزشگاهی، دوره: 10، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_PMA-10-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 144
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طیبه تجری

Assistant Professor, Department of Educational Sciences, Farhangian University

محسن مظفری

M.Sc. in Educational Management, General Department of Education, Golestan Province, Gorgan, Iran

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین دانش ­زیباشناختی و سوادآموزی زبان شناختی دانشجومعلمان علوم­تربیتی دانشگاه­ فرهنگیان استان­ گلستان با توجه به نقش میانجی هوش­ اجتماعی و درک ­مبتنی ­بر تحلیل انجام گرفت. روش ­پژوهش، توصیفی - همبستگی ­بود. جامعه ­آماری پژوهش همه دانشجومعلمان علوم­تربیتی (پسر و دختر) دانشگاه فرهنگیان استان گلستان به تعداد ۸۴۹ نفر تشکیل داده اند. از جامعه ­آماری یادشده، براساس جدول­ کرجسی و مورگان، ۲۶۵ نفر به روش نمونه­گیری تصادفی طبقه­ای، انتخاب شدند. برای گردآوری ­داده­ها پرسشنامه های­­­ محقق­ساخته دانش زیبایی­شناختی، سوادآموزی­ زبان­شناختی، درک ­مبتنی ­بر تحلیل و پرسشنامه هوش­ اجتماعی سیلورا (۲۰۰۱) به کار گرفته شد. برای تجزیه و تحلیل داده­های پژوهش­، مدل معادلات ساختاری اجرا شد. نتایج تحلیل داده­ها نشان داد دانش ­زیبایی­شناختی با سوادآموزی ­زبان­شناختی، هوش ­اجتماعی و درک مبتنی بر تحلیل دانشجومعلمان علوم ­تربیتی رابطه معنا­داری دارد و هوش اجتماعی با درک مبتنی بر تحلیل و سوادآموزی زبان­شناختی رابطه مستقیم­ و معناداری دارد. همچنین، دانش­ زیبایی­شناختی به صورت غیر مستقیم از طریق هوش ­اجتماعی و درک مبتنی ­بر تحلیل با سوادآموزی زبان شناختی دانشجومعلمان رابطه معناداری دارد. در نتیجه، مدل مفهومی ارائه شده از برازش آماری مناسبی برخوردار است؛ بدین معنا که مدل سوادآموزی زبان­شناختی دانشجومعلمان علوم­ تربیتی دانشگاه فرهنگیان براساس دانش ­زیبایی­شناختی، هوش اجتماعی و درک مبتنی بر تحلیل، با داده­های تجربی برازش دارد.

کلیدواژه ها

Aesthetic knowledge, Analyze-based understanding, Linguistic literacy, Social intelligence

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.