تبیین نگرش دانشجویان ایرانی رشته های کارآفرینی، مدیریت و حسابداری نسبت به پول، کسب پول و تصمیم گیری های اخلاقی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مدیریت، گردشگری و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: ICMT05_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 204
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره جعفرپور دهاقانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش کارآفرینی، موسسه آموزش عالی فاران مهر دانش،

آرش سلام زاده

دانشجوی دکتری مدیریت اطلاعات و رسانه، پردیس بین المللی ارس، دانشگاه تهران

حمیدرضا ایل بیگی خمسه نژاد

استادیار گروه مدیریت بازرگانی موسسه آموزش عالی فاران مهر دانش،

چکیده

کارآفرینی از طریق ایجاد فعالیت های اشتغال زا، خلق نوآوری، گسترش خلاقیت و ایجاد محیط رقابتی دارای نقش اساسی در توسعه اقتصادی و اجتماعی جوامع است. بدین منظور دانشگاه ها نیاز است برای پیشبرد توسعه کارآفرینی در میان فارغ التحصیلان دانشگاهی، با ارایه تعالیم و آموزش های مناسب، قصد و نیت دانشجویان به سمت کارآفرینی هدایت شود که این امر خود مستلزم شناخت گرایش های کارآفرینانه و عوامل موثر بر آن است. هدف اصلی این مقاله تبیین نگرش دانشجویان ایرانی رشته های کارآفرینی، مدیریت و حسابداری نسبت به پول، کسب پول و تصمیم گیری های اخلاقی است. این پژوهش از نوع کمی است و داده ها با استفاده از پرسشنامه جمع آوری شده است. تعداد نمونه در این پژوهش ۳۸۴ نفر بود و داده های مدل با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس و لیزرل به روش آزمون تی و معادلات ساختاری مورد تحلیل قرار گرفت. یافته ها نشان می دهد که وجود رابطه میان جو اخلاقی و تصمیم گیری اخلاقی تائید نشد اما با این حال رابطه میان دو مولفه جو استقلال و قوانین و کدها با تصمیم گیری اخلاقی معنادار شناخته شد. نتایج یافته های جنبی تحقیق در خصوص رابطه جنسیت و معیارهای تصمیم گیری اخلاقی با سطح تحصیلات و معیارهای تصمیم گیری اخلاقی سازگار و هماهنگ است. بر اساس یافته های پژوهش، با بالا رفتن مقطع تحصیلی حسابداران، درک از انگیزه پولی و معیارهای تصمیم گیری اخلاقی کاهش می یابد. این امر بیانگر ضرورت بازنگری در جهت گیری آموزش های تکنیکی حسابداری و چگونگی آموزش اخلاق حرفه ای در مقاطع تحصیلی بالاتر می باشد و دیگر آنکه در معیارهای تصمیم گیری تفاوت معناداری میان زنان و مردان یافت نشد.

کلیدواژه ها

نگرش پولی، کسب درآمد، تصمیم گیری اخلاقی، کارآفرینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.