بررسی علل فاصله بین نسلی و تعارض گفتمان دانش آموزان تهرانی با نظام ارزشی جامعه
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: فصلنامه علمی مهارت های روانشناسی تربیتی، دوره: 12، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_PSYED-12-2_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 279
نویسندگان
دانشجوی دکتری، گروه جامعه شناسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
استاد گروه جامعه شناسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
استاد گروه جامعه شناسی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
چکیده
این پژوهش با هدف بررسی علل فاصله بین نسلی و تعارض گفتمان دانش آموزان با نظام ارزشی جامعه انجام شده است. روش تحقیق به صورت آمیخته است. جامعه آماری، دانش آموزان و والدین متوسطه دوم شهر تهران بود. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران ۳۸۵ نفر تعیین شد. ابزار گردآوری داده ها در بخش کمی پرسشنامه بود. یافته ها نشان می دهد که بین متغیرهای جنسیت، پایه تحصیلی، قومیت، رشته تحصیلی، پایگاه اقتصادی/اجتماعی (۲۲/۰)، مصرف فرهنگی (۳۱/۰)، مصرف مادی (۳۵/۰)، اوقات فراغت (۳۱/۰)، میزان استفاده رسانه های جمعی داخلی (۳۶/۰)، میزان استفاده از شبکه های مجازی (۴۱/۰)، فضای آموزشی (۳۲/۰) و ارزشهای خانوادگی (۴۵/۰) رابطه مثبت و معنادار است. اما بین متغیرهای اعتقاد دینی (۳۴/۰-)، عواطف دینی (۲۶/۰-)، مناسک دینی (۳۰/۰-) رابطه منفی و معنادار است. بین متغیرهای پایه تحصیلی و رشته تحصیلی با فاصله بین نسلی رابطه معناداری مشاهده نشد تحلیل رگرسیونی داده ها نیز نشان می دهد که متغیرهای مستقل می توانند ۴۲۳/۰ از تغییرات متغیر وابسته را تبیین کنند. نتایج این مطالعه نشان می دهد که دانش-آموزان در جهت هویتیابی و پیوند خود با ارزشهای جامعه با چالشها زیادی روبرو هستند لذا زمانی که نمی توانند با پاسخهای هویتی درخوری جهت تسکین اضطرابات درونی خود روبرو شوند، به تدریج از ارزشهای مسلط فاصله گرفته و با شکاف روبرو می شوند.کلیدواژه ها
فاصله بین نسلی, ارزش های خانوادگی, سبک زندگیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.