بررسی اثر پودر ژل آلوئه ورا و صمغ گوار بر خصوصیات بافتی و حسی بستنی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی علوم صنایع غذایی،کشاورزی ارگانیک و امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FSACONF12_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 495
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آذر سپاهی

دکتری علوم و صنایع غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران

سیده مهناز جوکار قوچانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران

چکیده

در این پژوهش اثر پودر ژل آلوئه ورا و گوار و اثر سینرژیستی این دو صمغ بر خصوصیات بافتی و حسی بستنی امورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور پودر آلوئه ورا در سه سطح ۰,۳،۰,۵،۰,۷ و صمغ گوار در سه سطح ۰,۳،۰,۵ و ۱ درصد به طور جداگانه و ترکیب بهینه پایدارکننده به صورت ترکیب پودر آلوئه ورا و صمغ گوار به نسبت های به ترتیب ۰,۲۵، ۰,۲۵ و ۰,۲، ۰,۳ و ۰,۳ ، ۰,۲ مورد بررسی قرار گرفتند. ویژگیهای بافتی نمونه های حاوی پودر ژل آلوئه ورا و نمونه های حاوی گوار در اکثر موارد تفاوت معنی داری (p> ۰.۰۵) با نمونه ثعلب نداشتند و این مطلب بیانگر عملکرد مناسب پودر آلوئه ورا به عنوان پایدار کننده در بستنی میباشد. در آزمون حسی بالاترین امتیاز طعم و رنگ مربوط به نمونه ثعلب و گوار و پایین ترین امتیاز مربوط به نمونه های آلوئه ورا بود. نمونه های ترکیبی در آزمون حسی امتیاز متوسط به بالا داشتند.

کلیدواژه ها

بستنی، پایدار کننده، آلوئه ورا، گوار، خواص بافتی، حسی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.