کشت آکواریومی (آکوآپونیک) جهت تولید انواع آبزیان و سبزیجات در راستای امنیت غذایی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی علوم صنایع غذایی،کشاورزی ارگانیک و امنیت غذایی
- کد COI اختصاصی: FSACONF12_017
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 442
نویسندگان
دانشجوی دکتری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات ، دانشکده علوم و فناوری های همگرا ، گروه علوم گیاهی
دانشجوی دکتری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات ، دانشکده علوم و فناوری های همگرا ، گروه علوم گیاهی
چکیده
آکوآپونیک علم جدیدی است که شامل ترکیب آبزی پروری و پرورش گیاهان در آب است.در یک سیستم آکواپونیک از پساب ماهی به عنوان کود آلی برای گیاه استفاده و آب تصفیه شده توسط گیاه نیز به استخر پرورش ماهی یا سایر آبزیان منتقل میشود.آکواپونیک از تلفیق سیستم پرورش ماهی مدار بسته با سیستم گلخانه ای هیدروپونیک ایجاد می شود .کشت هیدروپونیک، یکی از روش های خلاقانه تولید محصولات کشاورزی بدون خاک، سم و با کمترین نیاز به آب (با استفاده از محلول مغذی) است. آکواپونیک، سیستم زیستی یکپارچه میباشد که شامل دو عنصر اصلی است. الف) زیر سیستم آبزی پروری، متشکل از ماهی و سایر محیط های حیوانات آبزی.ب) زیر سیستم هیدروپونیک، متشکل از گیاهان رشد یافته به صورت هیدروپونیک. در این سیستم مواد دفعی ماهی که عمدتا ترکیبات نیتروژندار از قبیل آمونیاک، و ترکیبات غیر نیتروژنی مثل فسفر میباشند بوسیله گیاه جذب شده و از آب حذف میشوند .در آکواپونیک عناصر غذایی موجود در آب استخر پرورش ماهی به عنوان کود در سیستم هیدروپونیک و در بستر گیاهان مصرف میشود و این عمل برای ماهی نیز سود دارد چون تجمع مواد تولید شده ناشی از تجزیه بقایای گیاهان و میکروارگانیسمها در بستر استخر و ترکیبات ازته و فسفر ناشی از تغذیه ماهیان در آب تجمع یافته و عامل محدود کننده شرایط زیست ماهیان میشود. لذا از اهداف مهم کشت آکوآپونیک، امنیت غذایی خانواده با استفاده از روش های دانش بنیان، تولید محصولات گیاهی سالم و ارگانیک ، تولید انواع آبزیان، تولید مزرعه شهری با استفاده از روش های آکواپوتیک و هیدروپونیک، کاهش هزینه ها برای تهیه محصولات ارگانیک، استفاده از فضولات آبزیان به عنوان کود برای محصولات گیاهی، فیلترسازی آب می باشد.کلیدواژه ها
کشت هیدروپونیک، آکوآپونیک، امنیت غذایی، مزرعه شهری.مقالات مرتبط جدید
- کودهای زیستی: راهکاری پایدار برای بهبودحاصلخیزی خاک وکشاورزی پایدار
- مطالعه تاثیر ریبوفالوین و سبوس گندم بر میزان استالدئید تولیدی در ماست
- مطالعه تاثیرریبوفالوین و سبوس گندم بر سرعت رشد و متابولیسم سویه پروبیوتیکی الکتوباسیلوس اسیوفیلوس در ماست
- بررسی توسعه محصولات فراسودمند مبتنی بر گوشت و لبنیات
- A review of the mechanism of prebiotic polyphenols in apples to enhance the activity of probiotics in fermented foods
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.