بررسی خواص فیزیکی و حالتهای مختلف حرکتی سه نوع بذر در استوانه دوار برای پوشش دهی مناسب بذر

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات سامانه ها و مکانیزاسیون کشاورزی، دوره: 17، شماره: 67
  • کد COI اختصاصی: JR_ERAMS-17-67_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 167
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فردین رنجبر

عضو هیات علمی شاغل در موسسه تحقیقات کشاورزی دیم

محمد حسین کیانمهر

استاد دانشگاه تهران- پردیس ابوریحان

چکیده

ااستفاده بهینه از دستگاه های پوشش دهنده دوار بذر مستلزم دانستن اطلاعاتی درباره خواص فیزیکی و چگونگی حرکت بذر در استوانه دوار است. یکی از مهمترین تنظیمات، تنظیم سرعت دورانی استوانه دوار است به گونه ای که بذرهای داخل استوانه حرکت غلتان داشته باشند. برای به دست آوردن این اطلاعات، از روش جدیدی استفاده می شود که بر اساس حرکت دانه ها در استوانه ای دوار استوار است که کمتر از پنجاه درصد پر شده باشد، استوار است. دلیل انتخاب این بذرها شکل و ضریب کرویت متفاوت آنهاست. زاویه های استقرار پایین و بالا برای هر سه نوع بذر، با استفاده از استوانه دوار اندازه گیری شد. در مرحله بعد سرعت استوانه به تدریج از صفر تا صد دور در دقیقه افزایش داده شد و سرعت شروع و خاتمه حرکت در حالت غلتان برای هر بذر به دقت مشخص گردید. نتایج بررسی ها نشان می دهد که شکل بذر تاثیر زیادی بر چگونکی حرکت آن در استوانه دوار دارد. در پرشدگی ۲۵ درصد، بذر کروی شکل ماشک، بازترین دامنه حرکت غلتان را دارد و تقریبا از سرعت یک تا ۶۵ دور در دقیقه دارای حرکت غلتان است در حالی که این دامنه برای بذر گوجه فرنگی از ۸ دور در دقیقه شروع می شود و در حدود ۴۰ دور در دقیقه خاتمه می یابد. همچنین دامنه حرکت غلتان برای بذر گندم از ۶ دور در دقیقه شروع می شود و در سرعت۴۹ دور در دقیقه پایان می یابد. این تحقیق در پی تعیین میزان بهینه سرعت دوران استوانه برای پوشش دهی نیست و صرفا در جستجوی ارتباط خواص فیزیکی بذر با رفتار حرکتی آن در استوانه دوار است.

کلیدواژه ها

ا: استوانه دوار, بذر, حالت های حرکت, زاویه استقرار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.