رهیافتی برای به دست آوردن پارامترهای زیست سنجی و نگاشت منحنی رشد ماهی قزل آلا بوسیله آنالیز تصویر دیجیتالی تحت شرایط آزمایشگاهی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات سامانه ها و مکانیزاسیون کشاورزی، دوره: 20، شماره: 73
  • کد COI اختصاصی: JR_ERAMS-20-73_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 236
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهزاد بهزادی مکوندی

دانشجوی دکتری مکانیک ماشین آلات کشاورزی، گروه مهندسی سیستمهای کشاورزی،دانشکده کشاورزی و صنایع غذایی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات،تهران

علی محمد برقعی

استاد، گروه مهندسی سیستمهای کشاورزی،دانشکده کشاورزی و صنایع غذایی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات،تهران،ایران

ارژنگ جوادی

استاد،مهندس تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی،کرج،ایران

سعید مینایی

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس

مرتضی الماسی

استاد، گروه مهندسی سیستمهای کشاورزی،دانشکده کشاورزی و صنایع غذایی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات،تهران،ایران

چکیده

مطالعه روی پارامترهای زیستی ماهی قزل­ آلا با روش سنتی (متکی بر عوامل انسانی و غیر اتوماتیک)، به ­دلیل مشکلات جدی مانند انتقال بیماری، مرگ بر اثر استرس، بی­دقتی ها ، زمان­بر بودن و ... کارایی پایینی دارد. در این پژوهش، به کارگیری یک سامانه بینایی ماشین، مبتنی بر ویدیونگاری شامل محفظه تصویربرداری و نورپردازی، برای غلبه بر مشکلات روش سنتی پیشنهاد شده است. شیوه عمل برای اندازه­ گیری پارامترهای زیست سنجی ماهی، ویدئونگاری از حرکت ماهی حین عبور از اتاقک تاریک است. تصویر های منتخب از ویدیوی گرفته شده، پردازش شد. در این روش، طول، سطح رویه، وزن، میزان غذای مصرفی ویژه و فاکتور رشد ماهیان قزل­ آلا در شرایط کاملا کنترل شده اندازه­ گیری و به عنوان ملاک مقایسه (کنترل یا شاهد) به کار گرفته ­شده ­است. برای تخمین وزن ماهی از طریق پارامترهای اندازه­گیری شده، شش مدل ریاضی به کارگیری شد و از این میان از مدل توانی وزن- طول به عنوان بهترین مدل برای تخمین وزن ماهی استفاده شده است. دقت سیستم در تخمین فاکتورهای زیست سنجی ماهی بزرگتر از ۹۰ درصد و قابلیت سامانه در تخمین غذای مورد نیاز ماهی در فرایند رشد برابر با ۹۸ درصد به­دست آمده است.

کلیدواژه ها

بینایی ماشین, ویدئو نگاری, فاکتور رشد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.