طراحی سامانه سخت افزاری و نرم افزاری خودکارسازی هوشمند دامداری صنعتی با کمک اینترنت اشیاء

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات سامانه ها و مکانیزاسیون کشاورزی، دوره: 22، شماره: 78
  • کد COI اختصاصی: JR_ERAMS-22-78_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 288
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید بهنگار

کارشناس ارشد مهندسی کامپیوتر، دانشگاه خاتم، تهران، ایران

بابک مجیدی

استادیار - گروه مهندسی کامپیوتر - دانشگاه خاتم - تهران - ایران

علی موقر

استاد گروه مهندسی کامپیوتر، دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران

چکیده

دامپروری صنعتی نسل چهارم باعث کاهش تلفات دام، افزایش میزان باروری، کاهش هزینه های عملیاتی، مدیریت منابع انسانی و به صورت کلی افزایش بهره وری می شود. در این تحقیق مجموعه ای از حسگرهای الکترونیکی - زیستی برای خودکارسازی هوشمند دامداری صنعتی به صورت یک گردن بند و یک پابند طراحی شد که به تک تک دام ها متصل می شود. مجموعه ای از دروازه های اینترنت اشیا که به صورت اختصاصی برای مزرعه طراحی و به صورت آزمایشی پیاده سازی شدند وظیفه انتقال داده های این حسگرها را به سیستم محاسبات ابری بر عهده داشتند. با طراحی یک سامانه نرم افزاری تحلیل داده های بزرگ بر اساس اطلاعات جمع آوری شده از دام ها، رفتار دام برای ارائه توصیه های لازم در مدیریت دامداری مدل شد. سامانه خودکارسازی ارائه شده، نشانه­های حیاتی دام ها شامل دمای بدن، میزان تحرک، میزان تغذیه و نشخوار، فحل بودن و رفتار دام ها مانند استرس گرمایی و موارد مشابه را با دقت بالایی در لحظه نظارت می کند و در اختیار دامداران قرار می دهد. در این تحقیق با کمک داده های حسگرهای دام و روش های هوش مصنوعی رفتار دام به صورت شبانه روزی بررسی شد. دقت الگوریتم نزدیک ترین همسایه  برای مدل سازی رفتار دام ۷۸ درصد و دقت شبکه های عصبی پیچشی ۸۴ درصد بود. اما با توجه به سادگی اجرای الگوریتم نزدیک ترین همسایه  استفاده از این روش طول عمر باتری سیستم را تا ۵/۴ برابر افزایش داد و انتخاب مناسب تری بود.

کلیدواژه ها

تکنولوژی دامپروری, حسگر پوشیدنی, داده های بزرگ, هوش مصنوعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.