بررسی فقهی وظایف والدین در تربیت عقلانی فرزندان
محل انتشار: دوفصلنامه مطالعات فقهی، دوره: 2، شماره: 3
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 403
فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JSMIU-2-3_002
تاریخ نمایه سازی: 3 دی 1401
چکیده مقاله:
تربیت عقلانی بعدی از تربیت است به معنای پرورش دادن عاقلانه انسان با هدف ایجاد بصیرت در یادگیرنده و سپس تلاش برای حفظ و توسعه آن در جهت وصول به حیات طیبه و در نهایت رسیدن به قرب الهی. از آن جا که یکی از عوامل مهم و موثر در این امر، والدین هستند بنابراین بر آنها واجب است که به امر تربیت عقلانی فرزندان بپردازند. چراکه؛ تربیت عقلانی، به مثابه ابزاری مهم برای پرورش تعقل و هدایت رشد همه جانبه ابعاد اساسی شخصیت انسان به شمار میآید. نوشتار حاضر بر اساس روش شناسی فقهی در صدد پاسخ به این سوال است که مسئولیت والدین نسبت به تربیت عقلانی فرزندان از منظر فقه چطور بررسی میشود؟ پاسخ بر اساس ادله قرآنی و روایی و دلیل عقل میباشد که بر طبق آن، بر والدین واجب است که به امر تربیت عقلانی فرزندان بپردازند. روش مطالعه در این مقاله توصیفی- تحلیلی بوده و به روش کتابخانهای گردآوری شده است. با توجه به اینکه تحقیقی که به بررسی فقهی وظایف والدین در تربیت عقلانی فرزندان به طور مستقل و مدون پرداخته باشد، وجود ندارد، لذا؛ پژوهشگر در نظر دارد با انجام پژوهش حاضر، این خلا پژوهشی را پر کند
نویسندگان
مریم وفادار
گروه فقه و معارف اسلامی، مدرسه عالی فقه و قرآن، مجتمع آموزش عالی خواهران، نمایندگی استان خراسان، جامعه المصطفی العالمیه، مشهد، ایران.
منصوره سادات ایوبی
گروه فقه و معارف اسلامی، مدرسه عالی فقه و قرآن، مجتمع آموزش عالی خواهران، نمایندگی استان خراسان، جامعه المصطفی العالمیه، افغانستان.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :