آثار اقتصادی امنیت سرمایه گذاری در افغانستان ، چالش ها و راهکارها

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوفصلنامه یافته های اقتصادی، دوره: 2، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_FEMIU-2-3_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1201
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمداسحاق مهدوی

آمریت پشتیبانی و خدمات دانشگاه بین المللی المصطفی افغانستان

چکیده

کشور افغانستان به عنوان کانون بحران در قلب آسیا، در چند سال اخیر از مسئله ای مهم اقتصادی، سرمایه گذاری و توسعه، بازمانده است. این کشور اگر چه پیش از دوران جنگ در اثر ناکارآمدی نظام سیاسی و شرایط گوناگون داخلی و خارجی در وضعیت بسیار نامطلوب اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی قرار داشت، اما سال ها جنگ و خونریزی همان رمق نیم بند زندگی را هم از آن مردم گرفت و مردم را تا سرحد نابودی کامل پیش برد، هر چند در این دو دهه از تاریخ این کشور با عنوان حکومت دموکراسی، شعار آزادی و رقابت در بازارهای تولیدی روبه رو بوده است و روزنه های امیدی را برای مردم زجر کشیده کشور فراهم ساخته بود که با به وجود آمدن تحولات جدید و سقوط جمهوریت این امید نیم بند نیز به یاس و نا امیدی تبدیل گردید و این کشور هم اکنون در بد ترین شرایط زندگی خویش را به پیش می برد. «امنیت و سرمایه گذاری در افغانستان آثار، پیامدها و راهکارها» موضوع بسیار مهم در درون اقتصاد یک جامعه است که در طول تاریخ همواره یکی از مهمترین دغدغه های آن به شمار می آید. به همین دلیل «امنیت» از تلاش برای رهایی از تهدیدها و بکارگیری امکانات برای مقابله با ناامنی و آسیب پذیری به دست می آید و متقابلا «سرمایه گذاری» به صورت مستقیم به امنیت وابسته و بدون آن ناممکن یا بسیار دشوار خواهد بود. در نتیجه؛ «امنیت و سرمایه گذاری» در تمامی کشورها و به خصوص افغانستان دارای آثار و پیامدهای اقتصادی است که می تواند در سرنوشت یک کشور نقش اساسی ایفا نماید. در این تحقیق ابتدا اقتصاد افغانستان را تبیین و سپس امنیت و اهمیت آن در سرمایه گذاری در افغانستان تبیین بررسی می و نهایتا چالش ها و راهکای آن نیز بیان می گردد.

کلیدواژه ها

آثار اقتصادی, افغانستان, امنیت, امنیت سرمایه گذاری, چالش ها و راهکارها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.