بررسی تاثیر گیمیفیکیشن بر کیفیت یادگیری دانش آموزان در درس تربیت بدنی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی،مشاوره و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: ICPCEE14_178
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 805
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حدیثه خالقی

دانشجوی دانشگاه فرهنگیان، پردیس بنت الهدی صدر، قزوین، ایران

چکیده

گیمیفیکیشن یا بازیوارسازی یک روش جدید فعال است که در تربیت بدنی برای ایجاد انگیزه در دانش آموزان استفاده میشود. گیمیفیکیشن یک ابزار روش شناختی جدید در حوزه تربیت بدنی و علوم ورزشی است که توانسته است تحولی سازنده در مراکز آموزشی ایجاد نماید.ه ه ه هتربیت بدنی در ارتقای آمادگی جسمانی دانش آموزان اهمیت زیادی دارد و بازی های ورزشی جزء کلیدی تربیت بدنی در آموزش است؛ بازیوارسازی آموزش تربیت بدنی می تواند با غنی سازی و تغییر فرم های آموزشی؛ تحولی در سبک آموزش ایجاد نماید. بنابراین با بازی وارسازی این درس، آموزه های ورزشی میتواند به دانش آموزان در تمرکز، ایجاد شور و شوق و بهبود آمادگی جسمانی کمک کند و در نتیجه نقش مثبتی در پرورش عادات ورزشی ایفا کند. بر این اساس در این تحقیق تاثیر گیمیفیکیشن بر کیفیت یادگیری دانش آموزان در درس تربیت بدنی مورد بررسی قرار گرفته است. این تحقیق براساس هدف، کاربردی است. به لحاظ شیوه ی گردآوری اطلاعات، جزو مطالعات اسنادی است. بدین منظور از پایگاه های داخلیSIDو noormags.ir و پایگاه های خارجی Google Scholar و Scopus استفاده شده است. بر این اساس تعداد ۱۰ سند داخلی و ۱۵ سند خارجی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است. نتایج تحقیق نشان داده است؛ هدف از بازی های ورزشی را می توان به دو نوع تقسیم کرد: رشد جسمانی و رشد فکری.ظاهرا بازیهای ورزشی میتواند آمادگی جسمانی دانش آموزان را بهبود بخشد و به دانش آموزان در ارتقای سلامت جسمی و روانی، توسعه هوش و پرورش توانایی تفکر منطقی انعطاف پذیر کمک کند. در این بین گیمیفیکیشن در آموزش تربیت بدنی به عنوان یک مهارت یا روش جامع، ارزش مهمی را در ارتقای رشد عملکردی دانش آموزان دارد.

کلیدواژه ها

گیمیفیکیشن،کیفیت یادگیری، دانش آموز، تربیت بدنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.