بررسی رضایت از زندگی زناشویی در میان زوجین دارای سبک های سنتی و مدرن و عوامل اجتماعی- فرهنگی مرتبط با آن در شهر میاندوآب

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله مطالعات جامعه شناسی، دوره: 10، شماره: 34
  • کد COI اختصاصی: JR_JOSSI-10-34_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 480
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه خان محمدی

دانش آموخته کارشناسی ارشد جامعه شناسی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز – ایران.

لطیف پرتوی

استادیار دانشگاه پیام نور مرکز مهاباد، مهاباد – ایران (نویسنده مسئول).

چکیده

هدف کلی پژوهش حاضر بررسی مقایسه میزان رضایت از زندگی زناشویی در میان زوجین دارای سبک­های سنتی و مدرن و عوامل اجتماعی- فرهنگی مرتبط با آن در شهر میاندوآب می­باشد که این تحقیق از نوع پیمایشی که از پرسشنامه رضایت زناشویی انریج با جمعیت نمونه ۳۸۲  نفر از زن و یا مرد متاهل شهر میاندوآب را شامل می­شود. روش­های آماری مطابق با فرضیه­های تحقیق شامل همبستگی پیرسون، آزمون تی دو گروه مستقل­، تحلیل واریانس یک ­طرفه و تحلیل رگرسیون است­. نتایج نشان  می­دهد که تفاوت معناداری بین جنسیت و میزان رضایت زناشویی بر­حسب سبک زناشویی وجود ندارد. رابطه معناداری بین میزان فاصله سنی زوجین برحسب سبک زناشویی با میزان رضایت زناشویی وجود ندارد. میانگین میزان ر­ضایت زناشویی برحسب طبقه اقتصادی- اجتماعی به لحاظ آماری تفاوت معنا­داری دارد. هم­چنین میزان رضایت زناشویی برحسب تحصیلات بین دو گروه زوجین به لحاظ آماری تفاوت معناداری دارد. در میزان رضا­یت زناشویی دربررسی رابطه بین تعداد فرزندان در هر دوگروه زوجین (سنتی و مدرن) نتایج نشان­دهنده وجود رابطه و تا­یید این فرضیه است. نتایج در مورد اقتدار خانوادگی و میزان رضایت زناشویی نیز وجود رابطه مستقیم و معناداری بین دو گروه زوجین را نشان می­دهد­. نتایج به دست آمده بیانگر آن است که بین پای­بندی به دین و رضایت زناشویی برحسب سبک زناشویی تفاوت معنادار وجود دارد­.

کلیدواژه ها

رضایت زناشویی , سبک زندگی زناشویی, ازدواج سنتی و ازدواج مدرن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.