الزامات و پیش بینی های حقوق بین الملل برای استقرار مهاجران اقلیمی در مقصد
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: مجله مطالعات جامعه شناسی، دوره: 10، شماره: 37
- کد COI اختصاصی: JR_JOSSI-10-37_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 300
نویسندگان
گروه حقوق، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز– ایران. E- mail: movassaghi@iaut.ac.ir
چکیده
در کتب معتبر آمده که انسان تعهد وفاداری به خالق را برای لحظهای فراموش کرد و بهشت را که مکانی نورانی و قرب رحمت خداوند بود از دست داد و سفر هبوط را در پیش گرفت اما خالق مهربان او را بخشید و در سرزمینی پاک و دست نخورده ای جای داد و به آوارگی او راضی نشد. اما اکنون به دلایل گوناگون برخی از ملل جهان سرزمین خود را ترک کرده و به صورت بیخانمان در سراسر قارهها در حال حرکتاندکه مهاجرت به دلیل تغییرات جهانی آب وهوا از بارزترین مصادیق افزایش مهاجرتهای گروهی میباشد و اسکان مجدد آنها به یک چالش بینالمللی مبدل شده است. هدف از این تحقیق آشنایی با معضل مهاجرتهای اقلیمی و ارزیابیکارکرد مقررات حقوق بینالملل در اسکان مجدد پناهجویان اقلیمی است. متدلوژی به کار رفته در این تحقیق روش اسنادی و الگوهای تحلیل ثانوی بوده و در پایان مباحث با استمساک از دستاوردهای موجود، کارآمدی اجرای این تدابیر با روش امکان سنجی مورد قضاوت قرار خواهد گرفت. در نهایت نتایج به دست آمده ثابت میکند که کشورهای جهان و جامعه بینالمللی باید به موضوع اسکان مجدد مهاجران اقلیمی به عنوان یک فرصت و نه یک تهدید نگریسته و از رهیافتهای حقوقی ملایمتری در مقایسه با دیگر پناهجویان بهره گیرند تا از رشد تصاعدی میزان آوارگان و مهاجران زیست محیطی و بلاتکلیفی حقوقی و عملی آنها جلوگیری کند.کلیدواژه ها
مهاجرت, مقررات حقوق بین الملل, اسکان مجدد, مهاجران اقلیمی, تدابیر عملیاتیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.