تبیین جامعه شناختی تاثیر سرمایه اجتماعی بر حمایت اجتماعی ادراک شده با میانجیگری رفاه ذهنی (موردمطالعه دانشجویان دانشگاه علوم تحقیقات و دانشگاه تهران)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله مطالعات جامعه شناسی، دوره: 14، شماره: 52
  • کد COI اختصاصی: JR_JOSSI-14-52_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 162
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه عادلی نژاد

دانشجوی دکترای جامعه شناسی فرهنگی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

میرطاهر موسوی

استادیارمرکز تحقیقات مدیریت رفاه اجتماعی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران ( نویسنده مسئول ) mi.mousavi@uswr.ac.ir

علیرضا محسنی تبریزی

استاد گروه جامعه شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران ، تهران، ایران

چکیده

این پژوهش با هدف بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی بر حمایت اجتماعی ادراک شده با میانجیگری رفاه ذهنی انجام شد. مطالعه حاضر بر اساس معیار هدف در گروه پژوهش های کاربردی، بر اساس روش گردآوری داده ها پیمایشی می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل دانشجویان دانشگاه علوم تحقیقات و دانشگاه تهران است، حجم نمونه با استفاده از نرم افزار SPSS SAMPLE POWER برابر با ۴۴۰ نفر و شیوه نمونه گیری تصادفی ساده می باشد. به منظور گردآوری داده ها از پرسشنامه سرمایه اجتماعی اونیکس و بولن، مقیاس حمایت اجتماعی ادراک شده و مقیاس رفاه ذهنی سازمان بهداشت جهانی استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزارهای SPSS۲۵ & AMOS۲۳ تجزیه و تحلیل شد. به منظور بررسی فرضیه های پژوهش از مدل رگرسیونی با متغیر پنهان، مدل میانجی آزمون تی تک نمونه ای و آزمون فریدمن استفاده شد. با توجه به یافته های این پژوهش؛ سرمایه اجتماعی بر حمایت اجتماعی و رفاه ذهنی دارای تاثیر معنادار و مثبت است و حمایت اجتماعی بر رفاه ذهنی دارای اثر مثبت و معنادار می باشد در تاثیر سرمایه اجتماعی بر حمایت اجتماعی متغیر رفاه ذهنی نقش میانجی دارد. با توجه به اهمیت سرمایه اجتماعی و حمایت اجتماعی و نقش آن در رفاه ذهنی دانشجویان، ارتقا آن باید مورد توجه سیاستگذاران و برنامه ریزان قرارگیرد.

کلیدواژه ها

سرمایه اجتماعی, رفاه ذهنی, حمایت اجتماعی, دانشجویان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.