ارایه مدل شایستگی های حرفه ای مدرسان دانشگاه علمی کاربردی کشور
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: فصلنامه علمی مطالعات مدیریت و رهبری در سازمان های آموزشی، دوره: 1، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_MLSEO-1-2_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 288
نویسندگان
استادیار گروه مدیریت آموزش عالی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال ، تهران، ایران
دانشجوی دکتری مدیریت آموزش عالی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال ، تهران، ایران
استاد گروه مدیریت و برنامه ریزی امور فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال ، تهران، ایران
استادیار گروه مدیریت آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال ، تهران، ایران
چکیده
این تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش ، تلفیقی از نوع روش های کیفی و کمی می باشد. در مرحله اول از روش کیفی تحلیل محتوا (قیاسی) جهت جمع آوری اطلاعات استفاده شده است، جامعه آماری در این مرحله حدودا ۸۰ منبع در حوزه شایستگی های حرفه ای مدرسان دانشگاه می باشد که به صورت هدفمندانتخاب شده است. در این تحقیق تعداد ۲۸ نفر از خبرگان و اعضای هیئت علمی دانشگاه های تهران (تمام وقت و حق التدریس) در رشته های مدیریت آموزشی و آموزش عالی به عنوان نمونه آماری با استفاده از روش نمونه گیری هدفدار از نوع گلوله برفی جهت تعیین روایی مرحله کیفی در نظر گرفته شدند. در پایان مرحله اول مدل کیفی شایستگی های حرفه ای مدرسان دانشگاه علمی کاربردی کشور در نه بعد شایستگی های دانش تخصصی ، شایستگی های تدریس ، شایستگی های توانایی های حرفه ای ، شایستگی های مهارت های حرفه ای ، شایستگی های نگرش حرفه ای ، شایستگی های اجتماعی ، شایستگی های فرهنگی ، شایستگی های دانش سازمانی و شایستگی های ارتباطی ارائه شد. در مرحله دوم تحقیق، جامعه آماری اعضای هیئت علمی رشته های مدیریت آموزشی و آموزش عالی و دانش آموختگان دانشگاه علمی کاربردی کشور می باشند، که حدودا ۳۴۰۰ نفر می باشند. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران ۳۸۴ نفر برآورد شد و پس از گردآوری داده ها، تجزیه و تحلیل آماری داده های پژوهش در دو سطح توصیفی با استفاده از شاخص های آماری(نظیر فراوانی، درصد و میانگین) و سطح استنباطی تحلیل عاملی تاییدی، با استفاده از Spss ۲۲ وLisrel۸.۵۴ و Excel صورت گرفت.کلیدواژه ها
شایستگی های حرفه ای, شایستگی های وظیفه ای, شایستگی های فرا وظیفه ای, دانشگاه علمی کاربردیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.