تدوین استانداردهای عملکرد اعضای هیات علمی و ارائه الگوی مناسب مبتنی بر نظریه داده بنیاد

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه علمی مطالعات مدیریت و رهبری در سازمان های آموزشی، دوره: 1، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_MLSEO-1-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 279
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه میرزاخانی

مدیریت آموزشی ، گروه علوم انسانی و مدیریت ، تهران غرب ، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران ایران

امیرحسین محمودی

استادیار گروه مدیریت آموزشی و آموزش عالی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

مریم مصلح

دانشیار رشته ریاضی کاربردی ، گروه مدیریت ،دانشکده مدیریت ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب ،تهران ،ایران

چکیده

هدف این پژوهش ارائه الگوی استانداردهای عملکرد اعضای هیات علمی است. تا به ایجاد سیستم استانداردها در عملکرد دست یابد. این پژوهش ازنظر هدف کاربردی، ازنظر داده ها، آمیخته و نوع مطالعه در بعد کیفی، " داده بنیاد" با رویکرد نظام مند است و در بعد کمی پیمایشی است. حجم نمونه کیفی ۱۵ نفر از مدیر گروه های آموزشی و نمونه گیری هدفمند و ابزار پژوهش مصاحبه نیمه ساختارمند است. در بخش کمی ۳۰ نفر از اعضای هیئت علمی شرکت نمودند که نمونه گیری به صورت تصادفی انجام شد و ابزار آن پرسشنامه محقق ساخت بود. این پژوهش: پس از تحلیل مصاحبه­ها و تعاریف نظری به مدل پارادایمی دست­یافت. این موضوع در پی مدیریت عملکرد به انتظارات می­پردازد، انتظاراتی که ابزار تامین آن، شایستگی­ها هستند. در زمینه­ای از نیم­رخ­های شغلی، استانداردهای ایزو مدیریت منابع­انسانی و مدل­های شایستگی، درحالی­که شرایط مداخله­گر مانند دستورالعمل­ها و سیاست­گذاری­های خرد و کلان، می­توانند شاخص­ها را تحت تاثیر قرار دهند. سپس مقوله­های حاصل از کدهای باز، محوری و انتخابی و زیر مولفههای آن­ها و راهبردهای پژوهش و پیامدهای اجرای این الگو در عملکرد شکل گرفت. سه مولفه اصلی و دوازده شاخص شناسایی شد. رتبه بندی شاخص ها به ترتیب: در بعد ارائه خدمات مشاوره ای: مولفه های شایستگی روابط خارجی، میان فرهنگی، خلاقیت و نوآوری و فناوری، در بعد پژوهش: شایستگی ارتباطی، فناوری نوین، نوآوری و خلاقیت و کارآفرینی و شایستگی شناختی و در بعد آموزش: کیفیت تدریس، شایستگی معنوی، روان شناختی و مدیریتی رتبه بندی شدند. 

کلیدواژه ها

کلید واژگان: استاندارد, عملکرد, اعضای هیات علمی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.