تحلیل تدریس چند فرهنگی اساتید دانشگاه(فرصت ها و چالش ها)
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: فصلنامه علمی مطالعات مدیریت و رهبری در سازمان های آموزشی، دوره: 1، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_MLSEO-1-4_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 312
نویسندگان
دانشجوی دکترای برنامه ریزی درسی، واحد اسلامشهر،دانشگاه آزاد اسلامی،تهران، ایران
گروه تربیتی واحد اسلامشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اسلام شهر، تهران،ایران
گروه علوم تربیتی و روانشناسی . دانشگاه علامه طباطبایی. تهران ایران
استادیارگروه علوم تربیتی، دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی واحد اسلامشهر،دانشگاه آزاد اسلامی، اسلامشهر، ایران
گروه علوم تربیتی واحد اسلامشهر. دانشگاه آزاد اسلامی . اسلامشهر . ایران
چکیده
مهم ترین روند آموزشی نظام آموزش عالی، تدریس است که توان پویایی سازی ذهنی و عملکردی دانشجویان از هر قوم و فرهنگی را دارد. اساتید دانشگاه ها با احاطه بر کلیه میراث به جامانده از اقوام ایرانی خواهند توانست پویندگی های آموزشی را در مسیر تعالی و هدفمند هدایت نمایند. این پژوهش باهدف تحلیل فرصت ها و چالش های پیش روی تدریس چند فرهنگی اساتید دانشگاه انجام شد. پژوهش حاضر از رویکرد تحقیق کیفی و از روش مصاحبه استفاده شد و شامل مصاحبه با جامعه ی موردمطالعه (متخصصان برنامه درسی، روان شناسان تربیتی، جامعه شناسان و اساتید دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه در سه دسته ی علوم انسانی علوم پایه و فنی مهندسی) در یک بخش و در بخش دیگر مطالعه عمیق مبانی نظری و ادبیات تحقیق و مقالات و کتاب های به روز است که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و از نوع گلوله برفی به تعداد ۲۷ نفر انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از مصاحبه های نیمه ساختاریافته استفاده شد. شیوه تجزیه وتحلیل داده ها نیز با استفاده از روش تحلیل مضمون برای تجزیه تحلیل داده های مصاحبه ها استفاده شد، به این طریق که ابتدا مصاحبه ها پیاده سازی شده و مفاهیم، مضامین و کدهای اولیه و پایه استخراج و داده های نهایی به دست آمد. (سه روش کدگذاری باز، محوری و انتخابی) و الگوی موردنظر استخراج گردید. یافته ها حاکی از آن بود که شناخت و آگاهی، عملکرد رفتاری، عملکرد آموزشی و همچنین عملکرد تدریس، محتوا و سیاست های آموزشی به ترتیب فرصت ها و چالش های تدریس چند فرهنگی از دیدگاه اساتید دانشگاه های آزاد استان کرمانشاه است. با توجه به چالش های موجود برای انجام تدریس چند فرهنگی، می توان با استفاده بهینه از فرصت های موجود، فضای تدریسی دانشگاه های موردمطالعه را چند فرهنگی و عملکرد تحصیلی دانشجویان از اقوام متعدد را نیز تقویت و در مسیر هدفمند جامعه هدایت نمود.کلیدواژه ها
تدریس, چند فرهنگی, مدرسان دانشگاه, فرصت ها, چالش هااطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.