مفاهیم و مقوله های الگوی راهبر شایسته در مدارس چندپایه ی روستایی و عشایری وزارت آموزش وپرورش ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه علمی مطالعات مدیریت و رهبری در سازمان های آموزشی، دوره: 2، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_MLSEO-2-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 205
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نورمحمد سلطانی

دانشجوی دکتری مدیریت منابع انسانی، گروه مدیریت دولتی، واحد بروجرد، دانشگاه آزاد اسلامی، بروجرد، ایران.

محمدرضا ربیعی مندجین

استادیار، گروه مدیریت دولتی، واحدتهران مرکزی،دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران(عهده دار مکاتبات).

محمد حکاک

دانشیار، گروه مدیریت بازرگانی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران

مینا جمشیدی اوانکی

استادیار ، گروه مدیریت دولتی، واحدتهران مرکزی،دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

تحقیق حاضر به منظور طراحی الگویی مناسب برای شایستگی های راهبران آموزشی تربیتی مدارس ابتدایی روستایی و عشایری وزارت آموزش وپرورش ایران انجام گرفته است. این پژوهش، برمبنای هدف، از نوع پژوهش های توسعه ای و کاربردی و ازنظر ماهیت و روش شناختی جزو پژوهش های ترکیبی است؛ که در دو مرحله ی کیفی و کمی صورت گرفته است. در مرحله ی اول، پژوهش کیفی مبتنی بر نظریه ی داده بنیاد و با استفاده از رویکرد هدفمند و به کارگیری معیار اشباع نظری، با ۲۱ مشارکت کننده از متخصصان، درمجموع به مدت ۱۰۴۴ دقیقه، مصاحبه ی عمیق انجام گرفته و برای تحلیل مصاحبه ها از روش تئوری داده بنیاد استفاده شده است. در کل ۶۸۴ کدباز یا اولیه استخراج شد. از مجموع کدهای باز، ۱۱۲ مفهوم پایه استخراج شد. در مرحله ی بعد، مفاهیم پایه با توجه به وجوه مشابهت و افتراق معنایی، در ۲۲ مقوله ی انسجام بخش طبقه بندی شدند. در مرحله ی دوم، پژوهش کمی با تهیه ی پرسشنامه محقق ساخته شامل ۱۱۲ پرسش تخصصی با طیف لیکرت پنج درجه است. این سوالات در قالب ۲۲ سازه ی فرعی و ۶ سازه ی اصلی طبقه بندی شده اند؛ با روایی و پایایی بالا. آلفای کرونباخ تمامی متغیرها، بزرگ تر از ۷/۰ بوده و پرسشنامه ی نهایی با نمونه ۳۱۱ نفر از بین راهبران آموزشی تربیتی مدارس روستایی و عشایری توزیع شد. داده های خام به دست آمده از جامعه ی آماری با استفاده از تکنیک های آماری مناسب، نرم افزار SPSS و Smart PLS مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفته و الگوی مفهومی تحقیق به تایید نهایی رسیده است.

کلیدواژه ها

شایستگی, الگوی شایستگی, راهبر, کلاس چندپایه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.