بررسی نسبت روایی محتوایی و سازه ای پرسشنامه انتظارات آموزشی در زمینه محتوای درسی الکترونیکی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دوفصلنامه شناخت اجتماعی، دوره: 4، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SCPN-4-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 187
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید طالبی

استادیار برنامه ریزی آموزشی دانشگاه پیام نور

حسین زارع

استاد گروه روان شناسی دانشگاه پیام نور

چکیده

مقدمه: این پژوهش با هدف بررسی نسبت روایی محتوایی و ارزیابی اعتبار سازه پرسشنامه انتظارات آموزشی از یکسو و از سوی دیگر بررسی نقش انتظارات اطرافیان بر تغییر نگرش نسبت به استفاده از محتوای درسی الکترونیکی انجام شده است. روش: روش پژوهش همبستگی و جامعه آماری آن دانشجویان دانشگاه های پیام نور فارس هستند برای تعیین حجم نمونه، از فرمول کرجسی و مورگان و روش نمونه گیری خوشه ای استفاده شده است. ابزار مورد استفاده پرسشنامه های تئو (۲۰۰۶) و پرسشنامه محقق ساخته انتظارات آموزشی است. داده ها از طریق آزمون های تحلیل عاملی مرتبه دوم و رگرسیون چند متغیری بررسی شد. یافته ها: عامل های سه گانه دوستان و همکلاسی ها، اساتید و والدین  روی هم رفته،۷۱۲/۵۳ درصد از کل واریانس پرسشنامه انتظارات آموزشی را تبیین می کند اگرچه در روش نسبت روایی محتوایی لاواشی تعداد ۳ سوال حذف شد اما در تحلیل عاملی مرتبه دوم هیچ کدام از سوالات حذف نشدند. همچنین بین انتظارات آموزشی دوستان و همکلاسی ها (۳۶۹/۰= ß)، اساتید (۳۰۲/۰= ß) و والدین (۲۸۷/۰= ß) با تغییر نگرش نسبت به محتوای درسی الکترونیکی رابطه معناداری وجود دارد. علاوه بر این  انتظارات والدین (۱۷۳/۰= ß) و اساتید (۲۳۰/۰= ß) بر انتظارات دوستان و همکلاسی ها از یکدیگر موثر است. نتیجه گیری: مقیاس انتظارات آموزشی از روایی محتوایی و سازه ای مطلوب برخوردار است و می توان از آن برای ارزیابی انتظارات اطرافیان از دانشجویان استفاده کرد همچنین مدل رگرسیونی ارائه شده در پژوهش حاضر، مدل مناسبی برای بررسی انتظارات اطرافیان در تغییر نگرش نسبت به محتوای درسی الکترونیکی است.

کلیدواژه ها

انتظارات آموزشی, تغییر نگرش, محتوای درسی الکترونیکی, نسبت روایی محتوایی, تحلیل عاملی مرتبه دوم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.