اولویت بندی عوامل موثر بر موفقیت برنامه نگهداری و تعمیرات هواپیما با استفاده از روشهای تصمیم گیری چندمعیاره

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله مهندسی هوانوردی، دوره: 21، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JOAET-21-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 193
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد اعلایی

استادیار، دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری

علی فرهادی

دکترای هوافضا، دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری

سید علی خوش چشم

کارشناسی ارشد،دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری

چکیده

لزوم حفظ سرمایه­های کشور، استفاده عقلانی و برنامه­ریزی­شده به همراه ارزیابی و نگهداری و تعمیرات به­موقع ماشین­آلات و تجهیزات را الزامی می­سازد. از این رو این پژوهش با هدف اولویت­بندی عوامل موثر بر موفقیت اجرای برنامه نگهداری و تعمیرات هواپیما در نهاجا انجام شده است. این پژوهش، از لحاظ هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی- پیمایشی است که با رویکرد کمی انجام شده است. جامعه آماری پژوهش، کارشناسان نگهداری و تعمیرات نیروی هوایی ارتش ج.ا.ا می­باشند که با یک ضریب حفاظتی، تعداد ۷۵ نفر از آنان به عنوان نمونه آماری انتخاب و به­منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات، از آزمون آماری T استیودنت، ANP فازی و دیمتل فازی استفاده شده است. یافته­های تحقیق حاکی از آن است که «منابع انسانی»، «منابع سرمایه­ای»، «عوامل اقتصادی»، «منابع انسانی کارفرمایی» و «سن ناوگان هوایی» بر موفقیت اجرای برنامه نگهداری و تعمیرات تاثیر دارند. از بین این عوامل؛ «منابع انسانی»، «منابع کارفرمایی انسانی»، «منابع سرمایه­ای» و «سن ناوگان هوایی» بر «عوامل اقتصادی» تاثیر زیادی می­گذارند و در نهایت، «عوامل اقتصادی» در رتبه اول، «منابع انسانی کارفرمایی»، «منابع سرمایه­ای»، «سن ناوگان»و «منابع انسانی» در رتبه­های بعدی قرار دارند. به منظور صرفه­جویی اقتصادی و مقابله با شرایط خاص حاکم بر کشور (شرایط اقتصادی و سیاسی) در شرایط کنونی که امکان خرید ناوگان را سخت یا غیرممکن می­سازد، موضوع نگهداری و تعمیرات بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد و از آخرین یافته­های علمی و الگوهای نگهداری و تعمیرات استفاده گردد.

کلیدواژه ها

نگهداری و تعمیرات هواپیما, نت پیشگیرانه, ANP فازی, دیمتل فازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.