تعیین استحکام استاتیکی و شکست سازه هواپیماهای فرسوده با استفاده از آزمایش غیرمخرب نفوذ شبه استاتیکی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله مهندسی هوانوردی، دوره: 23، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JOAET-23-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 293
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا زارعی

Associate Professor, Graduate Center, Aeronautical University of Science and Technology, Tehran, Iran

رضا سرخوش

Instructor, Faculty of Aerospace, University of Aeronautical Sciences and Technology

امین فرخ آبادی

Associate Professor, Department of Mechanical Engineering, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran

حمید مرشدی

۴. MSc, Department of Mechanical Engineering, Bo Ali Sina University, Hamedan, Iran

چکیده

با توجه به غیرممکن بودن انجام آزمایش های مخرب، بر روی ناوگان هواپیمایی نیاز به روش های جدید و غیرمخرب به شدت احساس می شود. در پژوهش حاضر با استفاده از روش غیرمخرب نفوذ اتوماتیک گوی (ناگ) برخی از خواص مکانیکی فولاد ۴۳۴۰ آنیل شده و آلومینیوم ۷۰۷۵ خام و تهیه شده از هواپیمای فرسوده تعیین شده است. به منظور انجام محاسبات مربوط به روش ناگ کدنویسی روابط صریح در نرم افزار فرترن انجام و اعتبار سنجی شده است. در ادامه نمونه های آزمون کشش تک محوری از فولاد ۴۳۴۰ آنیل شده و آلومینیوم ۷۰۷۵ خام و تهیه شده از هواپیمای فرسوده آماده شده و منحنی تنش کرنش آن استخراج شده است. همچنین آزمون نفوذ اتوماتیگ گوی بر روی نمونه های فولادی ۴۳۴۰ آنیل شده و آلومینیوم ۷۰۷۵ خام و تهیه شده از هواپیمای فرسوده انجام گردید و نتایج حاصل از دو روش با هم مقایسه شد. نتایج مقایسه بین آزمایش کشش و ناگ نشان داد که خطای محاسبه تنش تسلیم و استحکام نهایی، به ترتیب کم تر از ۹ و ۱۴٪ بود. با افزایش نیرو، این مقدار در برخی نقاط به کم تر از ۰/۷ ٪ رسید.

کلیدواژه ها

Automated Ball Indentation, ABI, NDT, Stress- Strain

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.