مقایسه سبک های ابرازوجود، حل تعارض و دلبستگی در زنان متاهل عادی و دارای تجربه ی طلاق عاطفی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه روانشناسی سلامت و رفتار اجتماعی، دوره: 2، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_HPSB-2-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 198
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رقیه زارعی

Department of Psychology, Faculty of Psychology and Educational Sciences, Islamic Azad University, South Tehran Branch, Tehran, Iran

سید ابوالقاسم مهری نژاد

Department of Psychology, Faculty of Psychology and Educational Sciences, Al-Zahra University, Tehran, Iran

چکیده

این پژوهش با هدف شناسایی سبک های حل تعارض، ابرازوجود و دلبستگی در زنان با تجربه طلاق عاطفی و زنان عادی (بدون تجربه طلاق عاطفی) انجام شد. این پژوهش از نوع علی مقایسه ای بود و از میان زنان متاهل ساکن شهر تهران تعداد ۳۷۶ نفر به شیوه نمونه گیری خوشه ای تصادفی که حداقل ۵ سال از ازدواج شان گذشته بود انتخاب شدند. شرکت کنندگان پرسشنامه های مورد نظر را تکمیل کردند. به منظور توصیف داده ها، نخست میانگین و انحراف استاندارد نمره‎های آزمودنی ها در سبک های حل تعارض (یکپارچه، ملزم شده، مسلط، اجتنابی و مصالحه)، سبک های دلبستگی (اضطرابی و اجتنابی) و ابراز وجود در دو گروه زنان دارای تجربه طلاق عاطفی و عادی (بدون تجربه طلاق عاطفی) ارائه شده است. یافته ها نشان داد بین دو گروه زنان با تجربه طلاق عاطفی و عادی در ابراز وجود سبک های حل تعارض و دلبستگی تفاوت آماری معنادار وجود دارد. به این معنی که زنانی که طلاق عاطفی را تجربه کرده بودند به طور معناداری دارای ابراز وجود پایین تر نسبت به زنان عادی بودند و بیشتر از سبک های حل تعارض اجتنابی و مسلط استفاده می کنند. در حالی که زنان عادی و بدون تجربه طلاق عاطفی به صورت معناداری نسبت به زنان با تجربه طلاق عاطفی بیشتر از سبک های حل تعارض یکپارچه و مصالحه استفاده می کنند. هم چنین یافته ها بیانگر این است که زنانی که طلاق عاطفی را تجربه کرده اند به طور معناداری از سبک دلبستگی اجتنابی بالاتری نسبت به زنان عادی برخوردار هستند در حالی که زنان عادی به صورت معناداری نسبت به زنان با تجربه طلاق عاطفی سبک دلبستگی اضطرابی بالاتری داشتند.

کلیدواژه ها

emotional divorce, conflict resolution styles, assertive styles, attachment

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.