مطالعه علم سنجی تحقیقات مدیریت سود در ایران
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: فصلنامه بازیابی دانش و نظامهای معنایی، دوره: 9، شماره: 30
- کد COI اختصاصی: JR_JKS-9-30_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 355
نویسندگان
دکتری گروه مالی و حسابداری، دانشکده اقتصاد و علوم اداری، دانشگاه سلجوق، قونیه، ترکیه
دانشجوی دکتری گروه مالی، دانشکده مدیریت، دانشگاه استانبول، استانبول، ترکیه
چکیده
مطالعات علم سنجی تصویری از جریان تولید، اشاعه و بهره گیری از علم را در اختیار مدیران سطوح مختلف پژوهشی و اجرائی قرار می دهد تا بر اساس آن به برنامه ریزی در حوزه مربوطه بپردازند. هدف این مقاله، مطالعه علم سنجی تحقیقات مدیریت سود در ایران بود. پژوهش از نوع کاربردی بوده و با استفاده از روش تحلیل محتوای کمی صورت گرفته است. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی مجلات علمی رشته های آموزشی حسابداری و مالی است که اقدام به انتشار مقاله در این زمینه نموده اند. محدوده زمانی پژوهش نیز ۲۶ ساله بوده و از سال ۱۳۷۱ تا سال ۱۳۹۷ میباشد. یافته های پژوهش نشان میدهد تحقیقات مدیریت سود در ایران با فاصله ۳۷ ساله از سایر کشورها و از سال ۱۳۸۲ شروع شده است. پژوهش های مرتبط با مدیریت سود واقعی نیز با ۱۴ درصد از مجموع این تحقیقات سهم اندکی از این نوع پژوهش ها را در ایران به خود اختصاص داده است. مدل تعدیل شده جونز (۱۹۹۱) با ۵۶ درصد، در بخش مدل های مدیریت سود تعهدی و مدل رویچودری (۲۰۰۶) با ۵۵ درصد در بخش مدلهای مدیریت سود واقعی بیشتر از سایر مدلهای کشف مدیریت سود مورد استفاده پژوهشگران قرار گرفته است. از مجموع ۷۰۱۲ منبع مورد استناد در مقالات نیز، ۷۳ درصد منابع به زبان انگلیسی و ۲۷ درصد به زبان فارسی بوده است. در هر حال، با توجه به اهمیت موضوع، تعداد اندک پژوهش های صورت گرفته در این حوزه، بخصوص در بخش مدیریت سود واقعی، بر لزوم توجه بیشتر به این حوزه که به منظور پیشگیری و کشف مدیریت سود انجام می شوند، تاکید دارد.کلیدواژه ها
علم سنجی, تحلیل محتوا, تحقیقات مدیریت سود, مجلات حسابداری و مالی ایراناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.