بررسی خواص سایشی روکش های فولاد PH۴-۱۷ و استلایت۶ ایجادشده با فرایند رسوب نشانی مستقیم لیزری روی زیرلایه فولاد PH۴-۱۷

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و مهندسی سطح ایران، دوره: 18، شماره: 51
  • کد COI اختصاصی: JR_IJSSE-18-51_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 329
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد رضا برهانی

پژوهشگر

سید رضا شجاع رضوی

دانشگاه صنعتی مالک اشتر - مجتمع مکانیک و فناوری های ساخت

فرید کرمانی

دانشگاه صنعتی مالک اشتر - مجتمع دانشگاهی مواد و فناوری های ساخت

محمد عرفان منش

پژوهشیار/ دانشگاه صنعتی مالک اشتر

مسعود برکت

هیئت علمی دانشگاه صنعتی مالک اشتر

مرتضی ایلانلو

دانشگاه صنعتی مالک اشتر،مجتمع دانشگاهی مواد و فناوریهای ساخت

حامد نادری سامانی

محقق دانشگاه صنعتی مالک اشتر

چکیده

روکش کاری لیزری، فرایندی بین رشته ای است که از فناوری لیزر، طراحی و تولید به کمک رایانه، دستگاه موقعیت دهی مجهز به نرم افزار و تغذیه کننده ماده همراه با نازل بهره می گیرد. فولاد زنگ نزن PH۴-۱۷ کاربردهای گسترده ای در صنعت ازجمله پره های توربین گازی دارد. با توجه به نوع کارایی این پره ها پس از مدتی در اثر برخورد با ذرات و آلودگی های محیطی دچار سایش و خوردگی می شود، بنابراین با توجه به هزینه بالای تعویض قطعه باید بازسازی شود. در این پژوهش خواص سایشی پوشش های فولاد PH۴-۱۷ و استلایت۶ روی زیرلایه فولاد PH۴-۱۷ مورد بررسی قرارگرفت. نتایج نشان داد؛ کاهش جرم ناشی از سایش پوشش استلایت۶ در مقایسه با زیرلایه در حدود ۸۸ و ۹۳ درصد به ترتیب در بارگذاری های ۶ و ۵۴ نیوتن کاهش یافته است. همچنین کاهش جرم ناشی از سایش پوشش فولاد زنگ نزن PH۴-۱۷ در مقایسه با زیرلایه در بارگذاری ۶ نیوتن بطور یکسان و در بارگذاری۵۴ نیوتن ۲۲ درصد کاهش یافته است. پوشش فولاد زنگ نزن و زیرلایه از اصطکاک بیشتری نسبت به پوشش استلایت۶ برخوردارند. همچنین مکانیزم سایش پوشش فولاد زنگ نزن و زیرلایه به صورت خراشان و چسبان و مکانیزم سایش پوشش استلایت۶ در بارگذاری ۶ نیوتن سایش خراشان و در بارگذاری ۵۴ نیوتن سایش ورقه ای می باشد.

کلیدواژه ها

فولاد زنگ نزن PH۱۷-۴, استلایت ۶, خواص سایشی, رسوب نشانی مستقیم لیزری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.