بررسی علل تخریب چکولو یک چاه گازی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: چهارمین همایش مشترک انجمن مهندسین متالورژی و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES04_467
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1023
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان توتونچی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مواد گرایش انتخاب و شناسایی مواد، دانشگ

محمدجعفر هادیانفرد

استاد رشته مهندسی مواد، آنالیز تخریب، دانشگاه شیراز

رسول امینی

استادیار رشته مهندسی مواد، خوردگی و حفاظت مواد، دانشگاه صنعتی شیراز

سیروس شریفی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مواد گرایش خوردگی و حفاظت مواد، دانشگاه

چکیده

چکولوهای مورد استفاده در یکی از چاه های گازی پس از مدت زمان کوتاه ی تخریب و از سرویس خارج شده اند. برای بررسی علل تخریب این چک ولوها پس از مشاهدات و بررسی های چشمی و میکروسکوپی، خواص ماده سازنده ولو بوسیله آزمایشهای سختی سنجی، کشش و فشار اندازه گیری شد، ترکیب شیمیایی آلیاژ نیز بوسیله کوانتومتری و متالوگرافی تعیین و با استانداردهای مربوطه مقایسه گشت . نتایج نشان داد که سختی، استحکام فشار ی و کششی و همچنین میزان عناصر آلیاژی آن از مقدار در نظرگرفته شده در استاندارد کمتر است. بررسی ریخت شناسی آسیبهای موجود نشان داد که آسیبها میتوانند از برخورد ذرات مایع با سرعت بالا به بدنه ولو ایجاد شده باشد. شبیه سازی حرکت سیال با نرم افزار FLUENT6.3 برای بررسی تجمع فاز آب و همچنین برخورد ذرات پرسرعت مایع مورد استفاده قرار گرفت که وجود مکانیزم فوق را تایید کرد. نتایج نشان داد که مکانیزم اصلی تخریب ضعف مکانیکی ماده سازنده چکولو و برخورد ذرات مایع با سرعت زیاد به بدنه آن و یا ایمپیگمنت (impigement) بوده است.

کلیدواژه ها

چاه گازی، چک ولو، کویتاسیون، ایمپیگمنت، شبیه سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.