بررسی ساختاری فولاد تاریخی موسوم به فولاد جوهردار یا فولاد موج نمای ایرانی
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: چهارمین همایش مشترک انجمن مهندسین متالورژی و انجمن ریخته گری ایران
- کد COI اختصاصی: IMES04_464
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 6665
نویسندگان
کارشناسارشد مرمت آثار فرهنگی و تاریخی، مدرسه دانشگاه آزاد اسلامی واح
دکترا مواد، استاد، دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی اصفهان
دکترا زبان انگلیسی، پژوهشگر و کارشناسجنگافزارهای سرد خاور در سا
کارشناسارشد مرمتآثار تاریخی، مدرسدانشگاه هنر تهران، کارشناسرسمی دا
چکیده
در مقاله حاضر بررسی فن شناسی و ساختار شناسی بر روی تیغه ی شمشیرهای فولادی جوهردار تاریخی، که ایران یکی از مهم ترین مراکز تولید آن بوده است، جهت درکماهیت ساخت و فرآوری آنها به عنوان آثاری ارزشمند و نادر، صورت گرفته است. در این راستا، بر روی 4 نمونه تهیه شده از شمشیرهای تاریخی خزانه بنیاد مستضعفان تهران، بررسی ریزساختاری، شناسایی فازهای فلزی و عناصر تشکیل دهنده، توسط روش هایی همچون متالوگرافی و میکروسکوپ الکترونی روبشی مجهز به سیستم آنالیز عنصری صورت گرفت. نتایج حاصل نشان داد که تیغه شمشیر های یاد شده از فولاد اصطلاحاً جوهردار یا crucible steel توسط فرایند شکل دهی تهیه شده و سپس جهت حصول خواصمورد نظر، نظیر برندگی، انعطاف پذیری، سختی و چقرمگی لازم تحت فرایند های مختلف عملیات حرارتی قرار گرفته اند. هم چنین، مطالعات میکروسکوپی الکترونی روبشی موید بر حضور الگوها و طیف های مواج متفاوت بر روی تیغه های یاد شده است، که توسط روش های مختلف تهیه شده اند. در نهایت نتایج بررسی ها جوابگوی بسیاری از خصوصیات این فولاد منحصر به فرد و چگونگی ساختآن بود و کمکشایانی به معرفی بهتر این میراث فرهنگی ایرانی نمود.کلیدواژه ها
شمشیر، فولاد جوهردار، ریز ساختار، میکروسکوپ الکترونی روبشی، متالوگرافیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.