بررسی اثر دما و زمان عملیات حرارتی روی خواصو فعالیت فوتوکاتالیستی نانوکامپوزیت Ag-TiO2 تهیه شده به روش سل- ژل، تحت تابش نور مرئی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: چهارمین همایش مشترک انجمن مهندسین متالورژی و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES04_457
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1493
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

تیمور کیوانلو

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی نانومواد پژوهشگاه مواد و انرژی

رحیم یزدانی راد

دانشیار مهندسی مواد پژوهشگاه مواد و انرژی

کیوان اسدیان

استادیارمهندسی سرامیکپژوهشگاه مواد و انرژی

محمد حسن ایمانیه

کارشناس نانوفناوری پژوهشکده مهندسی جهاد کشاورزی

چکیده

در این تحقیق نانوکامپوزیت Ag-TiO2 با غلظت بهینه 1% به روشسل – ژل سنتز و تهیه گردید. از رودامین جهت فعالیت فوتوکاتالیستی استفاده شده است. نمونه های تولید شده با توجه به آنالیز حرارتی افتراقی در چندین دمای مختلف (266,338,390,485,600,700) درجه سانتی گراد به مدت 2ساعت تحت عملیات حرارتی قرار گرفتند. با توجه به نتایج پراش پرتوهای ایکس و آنالیز حرارتی افتراقی نمونه های فوق نمونه ای در دمای 520 درجه سانتی گراد ، در زمانهای مختلف ( 0.5 و 1 و 4 و 2 و 6 ساعت) تحت عملیات حرارتی قرار گرفت. بهترین نمونه از لحاظ عملکرد تخریب در بین نمونه های تولید شده، نمونه ای بود که در دمای 520 به مدت 1 ساعت عملیات حرارتی شده بود.نکته حائز اهمیت عملکرد بهتر نمونه فوق نسبت به نانو دی اکسید تیتانیوم صنعتی تولیدی شرکتدگوسا بود. فاز Ag2Ti4O9 در دمای محیط سنتز شد و با توجه به نتایج تست تخریب به نظر میرسد این فاز بازده تخریبب سیار بیشتری نسبتبه فاز آناتاز باشد. مشخصه یابی نانوذرات Ag-TiO2 در این تحقیق بوسیله دستگاههای DTA,XRD,SEM انجام گرفت.

کلیدواژه ها

نانوکامپوزیت ، فوتوکاتالیست ، سل-ژل ، دی اکسید تیتانیوم-نقره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.