مشخصه یابی ساختاری آلیاژهای مغناطیسی CoFeSiB

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: چهارمین همایش مشترک انجمن مهندسین متالورژی و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES04_418
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 827
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد ملا

دانشیار، گروه پژوهشی متالورژی، پژوهشکده توسعه تکنولوژی جهاد دانشگاهی

علی جزایری قره باغ

دانشیار، گروه پژوهشی متالورژی، پژوهشکده توسعه تکنولوژی جهاد دانشگاهی

حمید ارونی حصاری

کارشناس، گروه پژوهشی متالورژی، پژوهشکده توسعه تکنولوژی جهاد دانشگاهی

محمدرضا رضایی

چکیده

آلیاژهای پایه کبالت متعددی حاوی عناصر B و Si و Fe به روش ذوب القایی تحت گاز محافظ تهیه شده و ریزساختار آن ها به کمک میکروسکوپ های نوری و الکترونی روبشی EPMA و XRD بررسی شد . بر اساس نتایج بدست آمده با افزودن آهن به همراه بور ، از تحول آلوتروپی کی محلول جامد کبالت از شبکه f.c.c به h.c.p در آلیاژهای CoFeB جلوگیری میشود، در حالی که بور به تنهایی در این استحاله هیچ تاثیری ندارد. در آلیاژهای CoFeSiB، شبکه h.c.p ساختار کریستالی غالب در محلول جامد کبالت بوده و با افزایش مقادیر بور و سیلیسیم، کسر حجمی فازهای یوتکتیک افزایش یافته و سرانجام فاز اولیه ناپدید میشود که این امر بهبود قابلیت آمورفپذیری را به همراه دارد. اختلافات قابل توجه در حلا لیت آهن، سیلیسیم و بور در فازهای ریزساختاری را می توان علت تمایل به شیشه ای شدن مناسب آلیاژ Co67Fe5Si15B13 حین انجمادسریع دانست.

کلیدواژه ها

آلیاژهای مغناطیسی، انجماد سریع، مذابریسی، آلوتروپی، آمورف، CoFeSiB

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.