رفتار خوردگی شیاری فولاد زنگ نزن ٣١٦ تحت حفاظت کاتدی در آب دریا
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: چهارمین همایش مشترک انجمن مهندسین متالورژی و انجمن ریخته گری ایران
- کد COI اختصاصی: IMES04_396
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1310
نویسندگان
مربی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهبهان
دانشیار، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
در این پژوهش مقاومت به خوردگی شیاری فولاد زنگ نزن، تاثیر حفاظت کاتدی بر خوردگی شیاری این آلیاژ و توزیع جریان و پتانسیل در درون شیار مورد بررسی قرار گرفت.بدین منظور دو سری آزمایش به صورت جداگانه انجام شد. در قسمت اول برای ایجاد شیار از دو واشر پلاستیکی مطابق با استاندارد ASTM G0078-01 و برای حفاظت کاتدی از آندهای فداشونده فولاد کربنی، روی و آلومینیم استفاده شد. نتایج نشان داده، برای جلوگیری از خوردگی شیاری فولاد زنگ نزن باید سطح سازه به پتانسیل های منفی تر از 700- میلی ولت (SCE) پلاریزه شود. نتایج بررسی های آزمایشگاهی نشان م یدهد، در مواردی که از فولادهای کربنی استفاده م یشود ، حفاظت کامل در نسبت سطح آند به کاتد ٢٠ به ١ به دست م یآید و در نسبت سطح های بیشتر از این مقدار نواحی درون شیار مقداری حساسیت به خوردگی نشان م یدهند. در مواردی که ازآندهای روی و آلومینیم استفاده شده، حفاظت کامل نواحی درون و بیرون شیار تحت شرایط مختلف در نسبت سطح ٥٠ به ١ نیز امکان پذیر م یباشد. در قسمت دوم این تحقیق، توزیع جریان و پتانسیل درون یک شیار ایجاد شده بین دو تکه دایره ای شکل از فولاد زنگ نزن به قطر ٢٥٠ میل ی متر و ضخامت 0/7 میلی متر که فاصله بین آنها به اندازه 0/6 میلی متر م یباشد ، مورد مطالعه قرار گرفت . توزیع جریان و پتانسیل با گذشت زمان به دلیل کاهش اکسیژن و افزایش رسانایی محلول درون شیار یکنواخت تر می شود . از طرفی پتانسیل و جریان کاهش بیشتر و یکنواختی کمتری را هنگامی که پتاسیل منفی تر اعمال م یشود، نشان م یدهد. بر پایه این یافته ها، مکانیزم پیشنهادی ارائه گردیده است.کلیدواژه ها
حفاظت کاتدی، فولاد زنگ نزن، خوردگی شیاری، توزیع جریان، توزیع پتاتسیلمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.