بررسی تاثیر افزودن نانو ذرات ZrO2 بر روی خواص خوردگی پوشش های الکترولس نیکل فسفر
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: چهارمین همایش مشترک انجمن مهندسین متالورژی و انجمن ریخته گری ایران
- کد COI اختصاصی: IMES04_392
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1082
نویسندگان
دانشیار و عضو قطب علمی مواد با کارایی بالا، دانشکده مهندسی متالورژی و
دانشجوی کارشناسی ارشد-دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیق
چکیده
روش الکترولیس به دلیل قدرت روکش بسیار عالی و قابلیت ایجاد رسوب یکنواخت حتی در سطوح با اشکال پیچیده و لبه دار، در بسیاری از موارد مناسب ترین روش اعمال پوشش می باشد. جدیدترین پیشرفت در زمینه پوشش الکترولیس نیکل-فسفر رسوبدهی همزمان نانو ذرات در طول پوشش دهی است. از جمله ذرات نانو که با توجه به خواص منحصر به فردش در پوشش ها به کار می رود نانو ذرات ZrO2 است. در این تحقیق پوشش الکترولس Ni-P و پوشش نانو کامپوزیتی Ni-P/nano-ZrO2 بر روی نمونه هایی از جنس فولاد St37 اعمال گردید. مورفولوژی، ترکیب شیمیایی و ساختار پوشش ها با استفاده از آنالیزهای میکروسکوپ SEM مجهز به EDS و XRD بررسی شدند. مقاومت به خوردگی پوشش Ni-P و پوشش نانو کامپوزیتی Ni-P/nano-ZrO2 با استفاده از آزمایشات پلاریزاسیون و امپدانس اندازه گیری و مقایسه شده است . نتایج این آزمایشات نشان اد که هر دو پوشش Ni-P/nano-ZrO2 و Ni-P مقاومت به خوردگی مطلوبی داشته و از مقاومت به خوردگی بسیار بهتری نسبت به فلز پایه برخوردار می باشند همچنین افزودن نانو ذرات ZrO2 موجب افزایش مقاومت به خوردگی پوشش های Ni-P/nano-ZrO2 می شود.کلیدواژه ها
پوشش الکترولس، نانو کامپوزیت، مقاومت به خوردگی، تست خوردگی امپدانسمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.