ساخت کامپوزیتهای نانو ساختار مولایت زیرکونیا به روش آلیاژ سازی مکانیکی
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: چهارمین همایش مشترک انجمن مهندسین متالورژی و انجمن ریخته گری ایران
- کد COI اختصاصی: IMES04_381
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1058
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، پژوهشگاه مواد و انرژی
استادیار، مواد، پژوهشگاه مواد و انرژی
دانشیار، مواد، پژوهشگاه مواد و انرژی
استادیار، مواد، پژوهشگاه مواد و انرژی
چکیده
در این تحقیق برای تولید ناتو کامپوزیت مولایت _ زیرکونیا از آلیاژ سازی مکانیکی استفاده شد. پس از مخلوط کردن پودر آلفا-آلومینا و زیرکن میکرونی با نسبت 45/5 به 54/5 ، عملیات آسیاکاری در آسیاب پر انرژی سیاره- ای جهت حصول ساختار نانو انجام شد. عملیات آسیاکاری به مدت زمان های صفر، 30 و 50 و 70 ساعت انجام گردیده و سپس نمونه های آماده شده در درجه حرارت های 1400 و 1500 درجه سانتی گراد در کوره معمو لی تحت عملیات حرارتی قرار داده شدند. برای بررسی تغییرات فازی در حین آسیاب از آنالیز پراش پرتو ایکس استفاده شد . نتا یج پراش پرتو ایکس نشان داد که با افزایش زمان آسیاکاری فازهای کریستالی نمونه ها ازبین رفته و نمونه ها به شکل آمورف در میآیند. با گذشت زمان آسیاب در اثر افزایش مسیرهای دیفوزی ونی، مشاهده شد که فاز مولایت سریعتر و با انجام عملیات حرارتی در دماهای کمتر از 1500 درجه سانتی گراد تشکیل میگردد. برای تعیین ابعاد بلور ک ها از پیک های XRD (روش ویلیامسون-هال) استفاده شد. نتایج نشان داد که پس از آس یاکاری به مدت زمان ٧٠ ساعت ابعاد کریستال ها به حدود 60-70 نانومتر کاهش می یابد البته بیشتر ین مقدار فاز تتراگونال ز یرکونیا در نمونه آسیاب شده به مدت ٣٠ ساعت مشاهده گردید.کلیدواژه ها
نانوکامپوزیت، مولایت- زیرکونیا،آلیلژساری مکانیکیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.