بررسی عوامل موثر بر پوشش دهی زیر لایه ی فولادی آلومینایز شده به روش پلاسما الکترولیتی
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: چهارمین همایش مشترک انجمن مهندسین متالورژی و انجمن ریخته گری ایران
- کد COI اختصاصی: IMES04_370
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1348
نویسندگان
کارشناس ارشد در رشته ی مهندسی و علم مواد گرایش سرامیک از دانشگاه صنعتی شریف
دانشیار و عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف
چکیده
هدف از تحقیق حاضر ایجاد پوشش سرامیکی بر روی زیرلایه ی فولادی به روش پلاسما الکترولیتی است . عملیات پوششدهی از طریق ایجاد یک لایه ی میانی بر روی فولاد و سپس اعمال پوشش سرامیکی به روش پلاسما الکترولیتی انجام می گردد. لایه ی میانی اغلب از جنس آلومینیوم است. جهت نیل به هدف یاد شده، پس از ساخت تجهیزات فرآیند و مونتاژ آنها، نمونه هایی با ابعاد 20×25 میلیمتر مربع از ورقه ی فولاد آلومی نایز شده تهیه و آماده سازی شدند. پس از انجام اعمال فوق، با بررسی تحقیقات گذشته و تستهای اولیه، پارامترهای موثر در فرآیند انتخاب و مقادیر مختلف این پارامترها تعیین شدند. در گام بعدی به کمک روش تاگوچی آزمایشات مورد نیاز جهت انجام هرچه مؤثرتر پژوهش مورد طراح ی قرار گرفت . برای این منظور با توجه به جدول آزمایشات استاندارد تاگوچی، الکترولیتهایی با ترکیب و غلظت متفاوت تهیه گردیدند . سپس زیرلایه های فولادی از پیش آماده شده در الکترولیتهای مورد نظر قرار گرفته و تحت ولتاژ و زمان ها ی مختلف، عملیات پوششدهی بر روی آن ها صورت پذیرفت. ترکیب الکترولیت مورد نظر عبارت بود از Na2SiO3+NaOH+Na6P6O18 که غلظت Na2SiO3 و NaOH طبق جدول آزمایشات تاگوچی تغییر م یکرد اما غلظت Na6P6O18 در هم هی مراحل ثابت و برابر 5gr/lit درنظر گرفته شد . با مقایسه اثر شرایط مختلف پوششدهی بر ضخامت، مقادیر بهینه پارامتر های موثر در فرآیند یعنی ترکیب الکترولیت، ولتاژ و زمان تعیین گردید. در نهایت تحت شرایط بهینه بدست آمده، پوشش دهی انجام گردید و خواص پوشش حاصل با خواص پیش بینی شده مقایسه شد. همچنین با انجام تست های EDS و SEM ، مورفولوژی و آنالیز عنصری سطح و سطح مقطع نمونه های پوشش داده شده بررسی گردید.کلیدواژه ها
فولاد آلومینایز، پوشش سرامیکی ، پلاسما الکترولیتی، بهینه سازی پارامترمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.