بررسی صلاحیت بالینی مدرسین سطوح مختلف پرستاری از دیدگاه دانشجویان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دوماهنامه راهبردهای آموزش در علوم پزشکی، دوره: 13، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_EDCBM-13-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 248
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد دهقان نژاد

Faculty of Nursing and Midwifery, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran

مژگان لطفی

Faculty of Nursing and Midwifery, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran

سوسن ولیزاده

Faculty of Nursing and Midwifery, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran

عباس داداش زاده

Faculty of Nursing and Midwifery, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran

مصطفی بافنده زنده

Tabriz University of Medical Sciences

چکیده

مقدمه: آموزش بالینی، بخش اعظم آموزش های پرستاری را شکل می دهد و داشتن صلاحیت بالینی مدرسین، عامل مهم در انتقال دانش، مهارت و نگرش به دانشجویان است. تنوع سطوح مربیان و نبود روش آموزشی بالینی یکسان باعث شده هر مربی بر اساس توانمندی خود عمل کند لذا بررسی صلاحیت بالینی مدرسین ضروری به نظر می رسد. روش ها: این مطالعه توصیفی بر روی ۱۶۵ دانشجوی پرستاری و اتاق عمل انجام گرفت. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ای دوبخشی شامل اطلاعات دموگرافیک و ویژگی های صلاحیت بالینی بود که در پنج حیطه شامل ویژگی های فردی، روابط بین فردی، مهارت های آموزشی، ارزشیابی بالینی و قدرت مدیریتی طراحی شده بود. دامنه امتیاز از صفرتا شش بود و جهت تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزارspas  استفاده شد. یافته ها: یافته ها نشان داد میانگین سنی دانشجویان ۵.۹±۲۱ بود. میانگین کل نمره کسب شده برای صلاحیت بالینی اساتید دکتری پرستاری (۱.۱±  ۵.۱) ، دانشجویان دکتری (۱.۱± ۴.۷)، مربیان (۱.۲± ۴.۴۸) و همکار بیمارستانی (۱.۳± ۴.۴۱) بود. و۶۴.۵ % از دانشجویان داشتن مدرس بالینی در سطح دکتری را ترجیح می دهند. در حیطه صلاحیت بالینی بیشترین امتیاز مربوط به ویژگی های فردی و کمترین امتیاز در نحوه ارزشیابی بالینی و قدرت مدیریتی بود. نتیجه گیری: اساتید دکتری پرستاری از نظر دانشجویان نسبت به بقیه مدرسان از صلاحیت بالینی بهتری برخوردار هستند و افزایش مدرسان دکتری مستقر در بالین می تواند در بهبود آموزش بالینی موثر باشد. همچنین برنامه ریزی در مورد نحوه ارزشیابی بالینی یکسان و افزایش قدرت مدیریتی، باعث ارتقای صلاحیت بالینی مدرسین می شود. 

کلیدواژه ها

clinical competency, nursing instructors, nursing students, صلاحیت بالینی, مدرسین پرستاری, دانشجویان پرستاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.