عادت ها و مهارت های مطالعه میان دانشجویان: مطالعه موردی دانشگاه علوم پزشکی بابل

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوماهنامه راهبردهای آموزش در علوم پزشکی، دوره: 12، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_EDCBM-12-5_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 170
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

موسی یمین فیروز

Department of General Education, Babol University of Medical Science. Babol. Iran.

محمد هادی یداله پور

Department of Islamic, Babol University Of Medical Sciences, Babol, Iran

سمیه اسبکیان

Central Library, Babol University of Medical Science, Babol, Iran

چکیده

مقدمه: یکی از عوامل تاثیرگذار بر بهبود و توسعه عملکرد تحصیلی دانشجویان عادت­ ها و مهارت­ های مطالعه آنان است. هدف از این تحقیق تعیین عادت ­ها و مهارت ­های مطالعه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بابل بود. روش: تحقیق حاضر توصیفی- تحلیلی از نوع پیمایشی بود که به صورت مقطعی در بین کلیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بابل در سال­ تحصیلی ۱۳۹۵-۱۳۹۶ انجام شد. ۲۲۶ دانشجو به صورت تصادفی ساده از بین دانشکده­ های مختلف انتخاب شدند. برای گردآوری داده ­ها از پرسشنامه عادت­ های مطالعه (PSSHI) استفاده شد. در بخش آماری نیز از آزمون تی مستقل و تحلیل واریانس استفاده شد. یافته ­ها: عادت و مهارت مطالعه دانشجویان در حد متوسط و نسبتا مطلوبی قرار داشت (۶۲/۸۳=M). دانشجویان از لحاظ سال تحصیلی(p=.۰۲۶) ، معدل آخرین ترم تحصیلی گذرانده­شده (p=.۰۰۲) و دانشکده محل تحصیل (p=.۰۰۱) و مقطع تحصیلی (p=.۰۰۱) دارای تفاوت معنی­ دار در عادات و مهارت ­های مطالعه بوده ­اند . نتیجه­ گیری: نمره کل عادت مطالعه در بین دانشجویان علوم پزشکی بابل در حد متوسط و نسبتا مطلوب قرار دارد؛ اما تا رسیدن به وضعیت خوب و ایده آل فاصله وجود دارد. بنابراین باید راهکارهای مناسبی برای ترغیب و تشویق دانشجویان به مطالعه بیشتر و ایجاد عادت­ های مناسب مطالعه در آنان  ارائه کرد.

کلیدواژه ها

Reading Habit, Reading Skills, Students, Babol University of Medical Science, عادت های مطالعه, مهارت های خواندن, دانشجویان, دانشگاه علوم پزشکی بابل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.