گرایش به تفکر انتقادی دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکیجندی شاپور اهواز در سال ۱۳۹۶

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوماهنامه راهبردهای آموزش در علوم پزشکی، دوره: 12، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_EDCBM-12-4_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 243
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالحسین شکورنیا

Immunology Department, Medical Faculty, Ahvaz Jundishapur University of medical sciences, Ahvaz, Iran

ملیحه کرمی مطلق

Medical Faculty, Ahvaz Jundishapur University of medical sciences, Ahvaz, Iran

مجتبی اورکی کوه شور

Immunology Department, Medical Faculty, Ahvaz Jundishapur University of medical sciences, Ahvaz, Iran

چکیده

مقدمه: امروزه، رشد و پرورش مهارت و گرایش به تفکر انتقادی در دانشگاه ها از مهم ترین اهداف آموزش عالی می باشد. هدف از انجام این مطالعه تعیین میزان گرایش به تفکر انتقادی دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشکده پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در سال ۱۳۹۶ بود. روش : در یک مطالعه توصیفی-مقطعی، میزان گرایش به تفکر انتقادی ۲۱۵ دانشجوی تحصیلات تکمیلی مورد بررسی قرار گرفت. پرسشنامه استاندارد سنجش میزان گرایش به تفکر انتقادی ریکتس (Critical Thinking Disposition Inventory= CTDI) مشتمل بر ۳۳ سوال جهت سنجش میزان گرایش به تفکر انتقادی دانشجویان مورد استفاده قرار گرفت. داده ها با کمک نرم افزار SPSS و استفاده از آزمون های آماری t، آنووا و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شد. یافته ها: میانگین نمره گرایش به تفکر انتقادی دانشجویان تحصیلات تکمیلی ۱۰/۰۵±۱۲۷/۰۳ بود. بین میانگین نمره گرایش به تفکر انتقادی و جنس و سنوات تحصیلی دانشجویان تفاوت معنی داری مشاهده نشد(۰/۰۵< p).  نتایج  آزمون ضریب همبستگی پیرسون نشان داد بین گرایش به تفکر انتقادی  و سن دانشجویان رابطه مثبت معنی داری وجود دارد (۰/۱۷۴=r، ۰/۰۱=p). نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که میزان گرایش به تفکر انتقادی در دانشجویان تحصیلات تکمیلی در حد متوسط است و تعداد کمی از دانشجویان دارای گرایش قوی به تفکر انتقادی می باشند.

کلیدواژه ها

Critical thinking disposition, postgraduate students, Medical faculty, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, گرایش به تفکر انتقادی, دانشجویان تحصیلات تکمیلی, دانشکده پزشکی, دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.