رابطه استفاده مفرط از تلفن همراه با فرسودگی تحصیلی و تحمل پریشانی دانشجویان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوماهنامه راهبردهای آموزش در علوم پزشکی، دوره: 11، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_EDCBM-11-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 140
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خدیجه علی آبادی

Department of Instructional Science, Allameh Tabataba'i University, Tehran, Iran

مریم فلاحی

Department of Instructional Science, Allameh Tabataba'i University, Tehran, Iran

مهدی کماسی

Department of Instructional Science, Allameh Tabataba'i University, Tehran, Iran

چکیده

مقدمه: پژوهش حاضر با هدف پرداختن به رابطه استفاده مفرط از تلفن همراه با فرسودگی تحصیلی و تحمل پریشانی دانشجویان انجام پذیرفت. روش کار: پژوهش حاضر توصیفی- همبستگی و از نوع کاربردی می باشد. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانشجویان رشته علوم تربیتی دانشگاه پیام نور اهواز بود که در سال ۹۵-۹۶ مشغول به تحصیل و ۵۱۸ نفر بودند. براساس جدول مورگان ۲۱۰ نفر به روش نمونه گیری تصادفی به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه بود. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات در بخش آمار توصیفی از جدول فراوانی، درصد فراوانی، میانگین و انحراف استاندارد و در بخش آمار استنباطی از آزمونهای همبستگی پیرسون استفاده گردید. یافته ها: با توجه به نتایج ضریب همبستگی پیرسون بین متغیر استفاده مفرط از تلفن همراه با فرسودگی تحصیلی، ۹۲/۰ = r در سطح ۹۹ درصد اطمینان رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد (۰۱/۰ > P). و همچنین بین متغیر استفاده مفرط از تلفن همراه با تحمل پریشانی، ۵۱/۰- = r در سطح ۹۹ درصد اطمینان رابطه منفی و معنی داری وجود دارد. نتیجه گیری: نتایج حاصل از پژوهش حاکی از وجود رابطه بین تحمل پریشانی و استفاده مفرط از تلفن همراه در بین دانشجویان بود. همچنین نتایج به دست آمده نشان داد که رابطه معنی داری بین استفاده مفرط از تلفن همراه و فرسودگی تحصیلی وجود دارد

کلیدواژه ها

excessive use of mobile phone, experiencing distress, academic burnout, students, استفاده مفرط از تلفن همراه, تحمل پریشانی, فرسودگی تحصیلی, دانشجویان.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.