نقش خودکارآمدی تحصیلی و خود ناتوان سازی تحصیلی در اهمال کاری تحصیلی دانشجویان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوماهنامه راهبردهای آموزش در علوم پزشکی، دوره: 11، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_EDCBM-11-3_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 258
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایرج مهدی زاده

Department of Education Management, Isfahan University, Isfahan, Iran

سعید رجایی پور

Department of Educational Sciences, Isfahan University, Isfahan, Iran

رضا هویدا

Department of Educational Sciences, Isfahan University, Isfahan, Iran

مجتبی سلم آبادی

Department of Family Counseling, Allameh Tabatabaee University, Tehran, Iran

چکیده

مقدمه: اهمال کاری تحصیلی یکی از متغیرهای شایع در دانشجویان است که لزوم توجه به آن و بررسی متغیرهای تاثیرگذار بر آن ازجمله خود ناتوان سازی تحصیلی و خودکارآمدی تحصیلی اهمیت بسیاری دارد. لذا پژوهش حاضر باهدف نقش خودکارآمدی تحصیلی و خود ناتوان سازی تحصیلی در اهمال کاری تحصیلی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید باهنر بیرجند انجام شد. روش ها: پژوهش حاضر ازجمله پژوهش های همبستگی که به روش نمونه گیری طبقه ای تعداد ۱۲۰ نفر از دانشجویان پسر پردیس شهید باهنر بیرجند انتخاب و پرسش نامه های اهمال کاری تحصیلی سولومون و راثبلوم (۱۹۸۴)، خود ناتوان سازی تحصیلی میجلی و همکاران (۲۰۰۰) و خودکارآمدی تحصیلی مک ایلروی و بانتینگ (۲۰۰۲) را تکمیل نمودند. جهت تحلیل داده ها، از روش های آمار توصیفی مانند جداول توزیع فراوانی، محاسبه میانگین، انحراف معیار و نیز از شاخص های آمار استنباطی، همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی چندگانه استفاده شد. یافته ها: نتایج نشان داد که بین متغیرهای خودکارآمدی تحصیلی و اهمال کاری تحصیلی (۳۴/۰- = R) رابطه منفی و معنی دار، خود ناتوان سازی تحصیلی با اهمال کاری تحصیلی (۲۱/۰ = R) رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. همچنین این دو متغیر باهم مقدار ۱۶/۰ واریانس اهمال کاری تحصیلی را پیش بینی می کنند. نتیجه گیری: نتایج پژوهش توجه بیشتر مسئولین و متصدیان تعلیم و تربیت و موسسات آموزش عالی را در زمینه اهمال کاری تحصیلی دانشجویان را می طلبد.

کلیدواژه ها

Academic self-efficacy, Academic self-handicapping, Academic dawdle, خودکارآمدی تحصیلی, خود ناتوان سازی تحصیلی, اهمال کاری تحصیلی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.