رابطه خودکارآمدی و تاب آوری تحصیلی با سازگاری و عملکرد تحصیلی دانشجویان علوم پزشکی
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 163
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EDCBM-11-2_002
تاریخ نمایه سازی: 25 آذر 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: حضور در دانشگاه، تجربیات و فرصت هایی برای تحول روانی-اجتماعی دانشجویان فراهم می سازد. بااین حال، منابع متعدد استرس ممکن است سازگاری تحصیلی دانشجویان را با مشکل مواجه سازد. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه خودکارآمدی تحصیلی و تاب آوری تحصیلی با سازگاری و عملکرد تحصیلی دانشجویان علوم پزشکی انجام گرفت.
روش کار: پژوهش حاضر از نوع توصیفی با طرح همبستگی است. تعداد ۲۲۰ دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی کاشان (شامل ۱۴۳ دختر و ۷۷ پسر) در نیمسال دوم ۹۵-۹۶ با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند و به پرسشنامه های تاب آوری تحصیلی مارتین و مارش، خودکارآمدی تحصیلی مک ایلروی و بانتینگ، مولفه سازگاری تحصیلی از پرسشنامه سازگاری با دانشگاه بیکر و سیریاک و معدل کل و سوالات دموگرافیک پاسخ دادند. داده ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون ازطریق نرم افزار SPSS-۲۲ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: نتایج نشان داد که خودکارآمدی تحصیلی با سازگاری تحصیلی (۵۵/۰ = r و ۰۰۱/۰ > P) وعملکرد تحصیلی (۲۹/۰ = r و ۰۰۱/۰ > P) و همچنین، بین تاب آوری تحصیلی با سازگاری تحصیلی (۴۷/۰ = r و ۰۰۱/۰>P) و عملکرد تحصیلی (۲۵/۰ = r و ۰۰۱/۰ >P) همبستگی مثبت معناداری دارد. نتایج تحلیل رگرسیون همزمان نشان داد خودکارآمدی تحصیلی (۰۰۱/۰ > P، ۸۳/۶ = t، ۴۲/۰ = β) و تاب آوری تحصیلی (۰۰۱/۰ > P، ۲۹/۴ = t، ۲۶/۰ = β) توانستند ۳۵ درصد از واریانس سازگاری تحصیلی را به طور معناداری تبیین کنند. همچنین، خودکارآمدی تحصیلی (۰۰۳/۰ = P، ۰۰۹/۳ = t، ۲۲/۰ = β) و تاب آوری تحصیلی (۰۴۳/۰ = P، ۰۴۰/۲ = t، ۱۵/۰ = β) قادرند ۱۰ درصد واریانس عملکرد تحصیلی را تبیین نمایند.
نتیجه گیری: به نظر می رسد ازطریق تدوین برنامه های مناسب در آموزش و اجرای راهکارهای تقویت خودکارآمدی و تاب آوری تحصیلی و ایجاد محیط تسهیل کننده آنها می توان به افزایش میزان سازگاری تحصیلی و بهبود عملکرد تحصیلی دانشجویان کمک نمود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مجید صدوقی
Department of Psychology, Faculty of Humanities, University of Kashan, Kashsn, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :