تبیین شاخص های موثر عامل اقتصادی بر جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی با نگاهی به بخش کشاورزی از منظر نخبگان اقتصادی کشور
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: مجله پژوهش های ترویج و آموزش کشاورزی، دوره: 15، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_JAEER-15-1_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 659
نویسندگان
دانشجوی دکتری رشته توسعه کشاورزی،دانشگاه آزاداسلامی، واحدعلوم وتحقیقات،تهران،ایران
دانشیارگروه اقتصاد، ترویج و آموزش کشاورزی ،دانشگاه آزاداسلامی،واحدعلوم وتحقیقات،تهران،ایران
دانشیارگروه اقتصاد، ترویج و آموزش کشاورزی ،دانشگاه آزاداسلامی،واحدعلوم وتحقیقات،تهران،ایران
دانشیارگروه اقتصاد، ترویج و آموزش کشاورزی ،دانشگاه آزاداسلامی،واحدعلوم وتحقیقات،تهران،ایران
چکیده
توسعه اقتصادی نیازمند سرمایه گذاری در بخشهای مختلف، از جمله کشاورزی است. بدون سرمایه گذاری نمیتوان انتظارگسترش اشتغال، تولیدورفاه اقتصادی- اجتماعی را داشت. بسیاری از کشورهای در حال توسعه و ایران با کمبود سرمایه و منابع مالی مواجه هستند و برای جبران کمبود سرمایه و منابع مالی خود نیازمند جذب سرمایه گذاریهای مستقیم خارجی میباشند. هدف از این پژوهش تنیین شاخصهای موثر عامل اقتصادی برجذب سرمایه گذاری خارجی میباشد. جامعه آماری پژوهش عبارتند از نمایندگان مجلس، نخبگان فعال در بخش اقتصاد مالی و کشاورزی و جمعی از اساتید کشور که هم در زمینه دانشگاهی تخصص داشته و هم با سرمایه گذاران خارجی مرتبط هستند و جمعا ۱۰۰ نفر میباشند. نتایج حاصل از پژوهش نشان میدهد؛ از ۲۱ شاخص مورد بررسی همه شاخصهای اقتصادی در جذب سرمایه گذاری خارجی موثر می باشند، اما شاخص «درجه بازاری بودن اقتصاد» یا اصل تجارت آزاد از بیشترین اهمیت برخوردار میباشد. سپس شاخصهای «افزایش نرخ سودآوری فعالیتهای کشاورزی»، «ثبات نرخ ارز» و «ثبات بازار مالی داخلی» و سه شاخص «نرخ رشد بخش کشاورزی» و «سرمایهگذاری بخش خصوصی داخلی در بخش کشاورزی».کلیدواژه ها
شاخصهای عامل اقتصادی , سرمایه گذاریهای خارجی , بخش کشاورزی , نخبگان کشاورزیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.