بررسی نقش عوامل آموزشی- ترویجی و اجتماعی موثر بر توسعه خوشه های کسب و کار زعفران در استان خراسان جنوبی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله پژوهش های ترویج و آموزش کشاورزی، دوره: 15، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JAEER-15-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 238
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ریحانه ریاحی

دانشجوی دکتری مهندسی کشاورزی-گرایش توسعه کشاورزی-گروه اقتصاد،ترویج و توسعه کشاورزی،واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی تهران،

سیدمهدی میردامادی

دانشیار گروه اقتصاد، ترویج و توسعه کشاورزی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی تهران، ایران

سید جمال فرج اله حسینی

دانشیار گروه اقتصاد، ترویج و توسعه کشاورزی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی تهران، ایران

مریم امیدی نجف آبادی

دانشیار گروه اقتصاد، ترویج و توسعه کشاورزی، علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران، ایران

چکیده

تحقیق حاضر با هدف بررسی نقش عوامل آموزشی- ترویجی و اجتماعی موثر بر توسعه خوشه های کسب و کار زعفران در استان خراسان جنوبی تهیه انجام شده است، این تحقیق دارای ماهیت کمی بوده که با ابزار پرسشنامه انجام شد. جامعه آماری تحقیق را مدیران، معاونان و بازاریابان گارگاه های فرآوری و مراکز فروش زعفران خوشه های کسب و کار زعفران در خراسان جنوبی تشکیل می­دهد که تعداد آن­ها ۹۸۷ نفر می­باشد. جمعیت نمونه برابر با ۲۷۸ نفر بدست آمد که با استفاده از پرسشنامه اطلاعات لازم جمع آوری گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارهای SPSS و AMOS  و تحلیل معادلات ساختاری استفاده شده است. یافته های استنباطی تحقیق نشان از انطباق کامل عامل های سنجیده شده با مدل های نظری موجود و همنوایی کامل بین سازه های نظری و سازه های تجربی تحقیق داشت. بر همین اساس، نقش آموزشی ترویج در مدل نظری در ده بعد و نقش اجتماعی ترویج در پنج بعد در مدل های نهایی مورد تائید قرار گرفتند. در بخش آموزشی مهمترین گویه های تاثیر گذار بر توسعه خوشه های کسب و کار زعفران "برگزاری سمینارهای تخصصی و آشنایی سرمایه گذاران با ظرفیت زعفران"، "برپایی نمایشگاه های داخلی و خارجی برای نمایش محصولات زعفران" و "استفاده از شبکه های مجازی برای تبلیغات محصولات زعفران" بوده و در بخش اجتماعی مهمترین گویه های موثر بر توسعه خوشه های کسب کار زعفران "فرهنگ سازی در مورد جایگاه زعفران در سبد غذایی خانوار" و"ریسک پذیری سرمایه گذاری برای محصول زعفران" بوده است.

کلیدواژه ها

آموزش- ترویج, اجتماعی خوشه های کسب و کار, زعفران, استان خراسان جنوبی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.