وضعیت سنجی برون سپاری در دستگاه های اجرایی استان مازندران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله خط مشی گذاری عمومی در مدیریت، دوره: 13، شماره: 46
  • کد COI اختصاصی: JR_IJPA-13-46_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 318
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاضل زارعیان باغگاه

دانشجوی دکتری گروه مدیریت دولتی (تصمیم گیری و خط مشی گذاری عمومی)، واحد قائم شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائم شهر، ایران

سعید امامقلی زاده

استادیار گروه مدیریت، واحد قائم شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائم شهر، ایران و استادیار گروه مدیریت دانشگاه شمال آمل

مهرداد متانی

استادیار گروه مدیریت، واحد قائم شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائم شهر، ایران

چکیده

زمینه: پدیده برون سپاری امری جدید در امور سازمانی و نظام های اداری می باشد، لذا هدف پژوهش حاضر شناسایی شاخص ها و وضعیت سنجی برون سپاری در دستگاه های اجرایی استان مازندران می باشد.روش: جامعه ی آماری بخش کیفی شامل خبرگان شامل روئسا، مدیران و ناظرین پروژه های برون سپاری دستگاه های اجرایی استان مازندران و جامعه ی آماری بخش کمی نیز شامل مدیران ارشد، مدیران میانی و دست اندارکاران و کارمندان دستگاه های اجرایی استان مازندران بود. تعداد افراد نمونه در بخش کیفی تعداد ۱۱ نفر و در بخش کمی تعداد ۲۲۸ نفر انتخاب شدند. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از تکنیک تحلیل محتوا، تکنیک دلفی و آزمون t تک نمونه ای در نرم افزار Spss استفاده شد. یافته ها: با توجه برای کلیه شاخص ها بجز شاخص های اتخاذ تدابیر لازم جهت برون سپاری در سازمان، انعطاف پذیری سازمان در زمینه نحوه ارائه خدمات برون سپاری، حفظ دانش فنی سازمان در برون سپاری، انتقال دانش جدید فنی از سازمان ها و شرکت های دیگر به سازمان طی برون سپاری و ایجاد ظرفیت بالا با برون سپاری خدمات، عدم تغییر میزان هزینه پرداختی شهروندان برای ارائه خدمات برون سپاری و شاخص بررسی مکان برون سپاری در قرارداد، در وضعیت مناسبی قرار دارند. نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست آمده می توان بیان داشت که دستگاه های اجرایی استان مازندران آمادگی لازم را از لحاظ انجام برون سپاری تا حدی زیادی دارا می باشند.

کلیدواژه ها

شاخص های برون سپاری, وضعیت سنجی, دستگاه های اجرایی, استان مازندران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.