بررسی اثر تنشهای ترموالاستیک، بر خواص کششی آلیاژ آلومینیم 2024

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: چهارمین همایش مشترک انجمن مهندسین متالورژی و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES04_311
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 972
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید رضا نوری

کارشناس ارشد مهندسی مواد و متالورژی. گرایش استخراج فلزات. دانشگاه علم و صنعت ایران

سید شمس الدین میردامادی

استاد دانشکده مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه علم و صنعت ایران

سید حسین رضوی

استادیار دانشکده مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

در این پژوهش، دو چرخه عملیات حرارتی، شامل پیرسازی با کوئنچ سه بعدی(T6) با دمای پیرساز ی ٢٠٠ درجه سانتیگراد و پیرسازی با کوئنچ یکبعدی (جهتدار) با دمای ٢٠٠ درجه سانتیگراد، بر روی نمونه آلیاژ آلومینیم ٢٠٢٤ اعمال شد. سپس، آزمونهای مکانیکی شامل سختیسنجی و کشش، بر روی نمونهها انجام گرفت. نتایج آزمونها نشان داد، در مقایسه با روش کوئنچ سهجهته، پیرسازی به کمک کوئنچ جه ت دار، زمان رسی د ن نمونه های پیرسازی ب ه حداکثر سختی و استحکام را تا نصف، کاهش میدهد که به علت افزایش ضریب نفوذ، و در نتیجه، افزایش سرع ت جوانهزنی رسوبات استحکامدهنده در آلیاژ است. همچنین، نتایج بررسیهای میکروسکوپ الکترونی روبشی، بر رو ی مقاطع شکست نمونههای آزمون کشش، نشان داد که استفاده از کوئنچ جهتدار، موجب حذف اثرات مضر تن ش های هیدرواستاتیک شده، و با تولید تنشهای ترموالاستیک با توزیع یکنواخت و سرتاسری در قطعه، موجب جوانه زن ی یکنواخت رسوبات استحکامدهنده میشود. لذا، کرنش در حین آزمون کشش، یکنواخ ت تر بوده و افزایش در ص د ازدیاد طول را، تا ٢٠ % نسبت به نمونه عملیات حرارتی کوئنچ سهبعدی، به دنبال دارد.

کلیدواژه ها

کوئنچ جهتدار، خواص کششی ٢٠٢٤ ، تنشهای ترموالاستیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.