سبک های یادگیری و نحوه آموزش دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در سال ۱۳۹۷

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، دوره: 46، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JMDS-46-4_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 113
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رومینا ابریشم باف

دندانپزشک، تهران، ایران

فاطمه شاهسواری

دانشیار، گروه آسیب شناسی دهان، فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران، تهران، ایران

مریم جولهر

استادیار بخش آسیب شناسی دهان، فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران، ایران

چکیده

مقدمه: دانشجویان تفاوتهای فراوانی در نحوه یادگیری و توانایی استفاده از اطلاعات دارند، که این امر در آموزش آنها نﻘش به سزایی ایفا می کند. لذا توجه به سبک های متفاوت یادگیری دانشجویان و تدریس مناسب به مﻘتضای این سبک ها، منجر به یادگیری در سطوح بالاتر و پیشرفت بیشتر تحصیلی افراد می گردد. تحقیق حاضر سعی در بررسی سبک های یادگیری دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران داشت.مواد و روش ها: این مطالعه به روش مقطعی انجام گردید. در این تحقیق از پرسشنامه سبک های یادگیری وارک مشتمل بر ۴ سبک یادگیری (بینایی، شنوایی، نوشتنی-خواندنی و حرکتی) استفاده شد. پرسشنامه وارک شامل ۱۶ عبارت / سوال می باشد و هر سوال دارای ۴ گزینه است. هر گزینه نشانه دهنده یک سبک یادگیری است. پس از تعیین سبک یادگیری غالب در دانشجویان، نقش عوامل مرتبط، با استفاده از آنالیز رگرسیون تعیین گردید.      یافته ها: از بین ۴۴۲ دانشجو شرکت کننده در این تحقیق، تعداد ۲۴۸ نفر (۱/۵۶ درصد) مونث و تعداد ۱۹۴ نفر (۹/۴۳ درصد) مذکر بودند. آنالیز آماری داده ها نشان داد که اکثر دانشجویان (۹۸ درصد) از یک سبک یادگیری استفاده می کردند. فراوانترین سبک یادگیری، سبک شنوایی (۹۸/۳۲ درصد) و کمترین سبک استفاده شده در میان دانشجویان، سبک بینایی (۱۹ درصد) بود.نتیجه گیری: اکثر دانشجویان دندانپزشکی از یک سبک یادگیری و آن هم سبک شنوایی استفاده می کردند. بنابراین به نظر می رسد تمرکز برروی روش های آموزشی که تقویت کننده سبک های یادگیری به خصوص سبک شنوایی است به ارتقا یادگیری و پیشرفت علمی دانشجویان کمک شایانی می کند.

کلیدواژه ها

سبک های یادگیری, پرسشنامه وارک, تدریس, آموزش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.