تولید فوم منیزیمی با حفرههای جهتدار به روش تجزیه حرارتی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: چهارمین همایش مشترک انجمن مهندسین متالورژی و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES04_295
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 913
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن محمدی زهرانی

کارشناس، دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی اصفهان

محمود مرآتیان

دانشیار، دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی اصفهان.

یونس کبیری

دانشجوی کارشناسی، دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

فومهای فلزی با حفر ه های جهت دار یکی از جدیدترین گروههای فلزات متخلخل هستند که بخاطر دارا بودن استحکام بالا تر نسبت به سا یر فوم های فلز ی، توسعه فرآیندهای تولید آنها مورد توجه محقق ین قرار گرفته است . در تحقیق حاضر، فوم منیزیمی از طریق انجماد جهت دار و با استفاده از گاز حاصل از تجزیه حرارتی چوب تولید شد و تاثیر سرعت انجماد بر مورفولوژی حفره ها و میزان تخلخل فوم محصول مورد بررسی قرار گرفت . نتایج نشان داد که با استفاده از تجزیه حرارتی چوب ، فرآیند تشکیل حفره ها بخو بی صورت گرفته و حفره های ا یجاد شده در راستای انجماد کشیده شده اند. از سوی دیگر مورفولوژی حفره ها در فوم تولید شده متاثر از سرعت انجماد است، بنحوی که با افزایش سرعت انجماد از 0/93mm/s به 1/28mm/s ، قطر متوسط حفره ها از حدود ١٧٥٠ میکرون به ١٢٥٠ میکرون کاهش یافته و تعداد حفره ها در واحد سطح افزایش می یابد. همچنین مشاهده شد که با تغییر سرعت انجماد، میزان تخلخل تغییر چندانی نمیکند و حدودا برابر با ٣٦ درصد میباشد.

کلیدواژه ها

فوم فلزی، منیزیم، تجزیه حرارتی، سرعت انجماد، تخلخل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.